„Actualitatea creștină”: nr. 4/2022, disponibil în parohii și la Librăria Sf. Iosif

ac-aprilie-2022-7389918.

„Actualitatea creștină”: nr. 4/2022, disponibil în parohii și la Librăria Sf. Iosif

Numărul pe luna aprilie al revistei Actualitatea creștină se deschide cu editorialul ÎPS Aurel Percă, intitulat „Calea Crucii spre Înviere împovărată de teama războiului”, în care, referindu-se la războiul din Ucraina, se întreabă:

„Pe acest fundal cenușiu, dar foarte dramatic pentru țara vecină, ne pregătim să sărbătorim Învierea Domnului. Cum va fi Paștele pentru cei care au luat calea pribegiei, ale căror locuințe au fost bombardate, bisericile zguduite de suflul bombelor? Cum vor putea cânta frații noștri bucuria Învierii? Cum vor primi cuvintele Celui Înviat «pace vouă», când tocmai pacea lipsește? Cum vor răsuna cuvintele Evangheliei: «Fericiți făcătorii de pace, pentru că se vor chema fiii lui Dumnezeu»?”

Pagina 9 prezintă Constituția apostolică Praedicate Evangelium privind reforma Curiei Romane. Călătoria Papei Francisc în Congo prevăzută pentru 2-5 iulie 2022 beneficiază de un logo semnificativ, prezentat în paginile revistei. „Iubirea pasionată a lui Dumnezeu” este titlul articolului semnat de Pr. Agustin Benchea la rubrica Biserică și societate. Continuând seria despre dialogul interreligios de la Assisi, Pr. Daniel Gheorghiță Benchea prezintă demersurile Papei Francisc în acest sens. Rubrica Universul familiei  ne îndeamnă să iubim „asemenea lui Cristos”, Pr. Fabian Măriuț prezentând mai multe exemple de familii sfinte, care pot fi o inspirație pentru familiile de azi.

„Catehezele Papei”, prezentate de Iulia Cojocariu, oferă un exemplu de inculturare a credinței, prin „Înrădăcinarea Evangheliei la Atena”. „Mântuirea și Învierea din viețile noastre” este meditația Pr. Tarciziu Șerban asupra Psalmului 91. O figură inedită din copilăria Fericitului Vladimir Ghika, guvernanta Sophie Divorne, este profilată la Pagina Ghika. Paginile 28-31 aduc în prim-plan Pastorala de Paști a ÎPS Aurel Percă. Eseul istoric al Mons. Ieronim Iacob aduce în lumină prezența dominicanilor la Câmpulung Muscel.

În paginile revistei se mai găsesc știri din țară, de la Vatican și din lume, anunțuri, idei pentru timpul liber. Lectură plăcută!

 

Hits: 45

/ Știri / Tags:

Share the Post