Întâlnire ecumenică între reprezentanți ai Bisericilor din Capitală, în întâmpinarea Paștelui

IMG_2540

Întâlnire ecumenică între reprezentanți ai Bisericilor din Capitală, în întâmpinarea Paștelui

Luni, 11 aprilie 2022, la Biserica Evanghelică Luterană CA din București a avut loc, pe parcursul a două ore, o întâlnire a reprezentanților Bisericilor din Capitală implicați în ecumenism şi dialog interreligios. Întâlnirea a fost organizată sub patronajul AIDRom, cu care Biserica Romano-Catolică este foarte deschisă în colaborare, în special în ceea ce privește organizarea Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor (SRUC).

După rugăciunea Tatăl nostru și după binecuvântarea împărțită de Episcopul-vicar Daniel Zikeli, gazda reuniunii, într-o atmosfera spirituală de pregătire pentru marea Solemnitate a Învierii Domnului, toți participanții s-au prezentat, exprimându-și bucuria de a fi împreună.

Pr. Gabriel Cazacu, coordonatorul departamentul ecumenic AIDRom, a moderat întregul program al  întâlnirii, desfășurat într-o atmosferă de prietenie și dragoste sacerdotală.

Întâlnirea, pe lângă faptul că a urmărit cunoașterea și deschiderea comună în vederea implicării în viitor în anumite inițiative caritabile și spirituale, a urmărit împărtășirea trăirii credinței, în timpurile încercate de pandemie, din partea tuturor Bisericilor.

img_2538

După prezentarea provocărilor și așteptărilor din partea fiecărei Biserici, acum, când se așteaptă încheierea pandemiei, pe rând toți participanții au relatat gestionarea provocărilor umanitare cu care se confruntă refugiații ucrainieni. Concluzia a fost că toate Bisericile au depus eforturi substanțiale, din toate punctele de vedere, pentru ca refugiații din Ucraina să simtă dragostea Bunului Samaritean din Evanghelie!

S-au pus în dezbatere și teme  sociale  importante,  modalități de  lucru în teritoriu,  precum  și propuneri  necesare pentru  susținerea financiară a acestui efort pentru  perioada următoare.

Întâlnirea s-a încheiat cu participarea la un miniconcert de orgă în Biserica Luterană și cu dorința de a ne întâlni cât mai des în această „mică turmă” a Domnului!

Participanții la întâlnire: Episcopul-vicar Daniel Zikeli (Biserica Evanghelică Luterană C.A.); Pr. Gabriel Cazacu (Coordonator Departamentul Ecumenic AIDRom); Pr. Ciprian Ioniță (Patriarhia Română – Consilier Patriarhal, Federația Fialntropia); Pr. Szegedi Laszlo (Vicar General, Biserica Reforamtă din Ardeal); Pr. Radu Holca (Vicar Eparhial, Biserica Armeană); Pr. Illyes Marton (Biserica Evanghelică Luterană de limba maghiară din România); Pr. Daniel Bulai (Vicar Episcopal și resopnsabil cu ecumenismul şi dialog interreligios în Arhidieceza Roman-Catolică de București).

Pr. Daniel Bulai

 

 

 

Hits: 796

/ Știri / Tags: ,

Share the Post