Sinodul, Pacea și Postul Mare, temele nopții de veghe a tinerilor din zona București

cdpt

Sinodul, Pacea și Postul Mare, temele nopții de veghe a tinerilor din zona București

În noaptea de 26 spre 27 martie, în Catedrala Sfântul Iosif din București s-a desfășurat o veghe nocturnă animată de grupuri de tineri, persoane consacrate și preoți din zona București, coordonată de Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT).

Sinodul, Pacea și Postul Mare au fost cele trei teme care i-au unit pe toți protagoniștii evenimentului în rugăciune, pe parcursul celor unsprezece ore de Adorație euharistică. În cadrul acestui eveniment au participat 12 grupuri parohiale, care au îmbinat armonios tăcerea, reflexia personală, cântecul sau rugăciunea vocală.

_dsc7420

„Ne dorim de mai multe ori o seară ca aceasta, în care să putem sta aproape de altar și să simțim prezența Domnului alături de noi”, a fost afirmația unuia dintre tinerii care tocmai ieșise din Catedrală, după un timp petrecut în contemplarea Preasfântului Sacrament. Alți tineri, strânși în jurul său, l-au aprobat, manifestându-și aceeași satisfacție de a participa la o noapte animată de tineri, pentru tineri, într-o atmosferă degajată, în cadrul căreia interiorizarea să se realizeze fără timiditate și cât mai natural.

Un alt tânăr afirma: „nu am mai participat până acum la un asemenea eveniment, este prima dată, însă o asemenea experiență îți dă o stare plăcută de liniște și calm”.

_dsc8314

„Cu adevărat, o asemenea seară este ceva de care avem nevoie la nivel spiritual, la nivelul întregului nostru suflet. Pentru mulți tineri, Veghea Nocturnă reprezintă, pe lângă un prilej de rugăciune și apropiere de Dumnezeu, și un prilej de eliberare de sub poverile zilnice care ne apasă și ne întristează”, mărturisea un alt tânăr care a participat la eveniment.

Conform reacțiilor celor prezenți, am reușit să observăm că experiențe ca Veghea Nocturnă te solicită fizic, dar efectele asupra stării de spirit și a credinței personale nu sunt de neglijat. În contextul acestor vremuri agitate, o asemenea experiență spirituală  a facilitat un timp de regăsire personală, de calm interior și reîntâlnire cu Domnul în Taina Sfintei Euharistii.

 

Andreea Lazăr
membră CDPT

Hits: 229

Share the Post