Actul de consfințire la Inima Neprihănită a Mariei în Catedrala Sf. Iosif

IMG_7224

Actul de consfințire la Inima Neprihănită a Mariei în Catedrala Sf. Iosif

Vineri, 25 martie 2022, în Solemnitatea Bunei Vestiri, la Catedrala Sf. Iosif, în cadrul Sfintei Liturghii solemne, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București a realizat Actul de consfințire la Inima Neprihănită a Mariei, prin care Arhidieceza de București s-a unit cu Sfântul Părinte Papa Francisc pentru a încredința Ucraina, Rusia și întreaga omenire grijii materne a Preasfintei Fecioare Maria. La Sfânta Liturghie prezidată de ÎPS Aurel Percă au concelebrat PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit și preoții Catedralei.

La Sfânta Liturghie au asistat Preasfințitul Ieronim Sinaitul, Episcop Vicar patriarhal, reprezentantul Preafericirii Sale Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române; reprezentantul Președintelui României, dl Sergiu Nistor, consilier prezidențial; dl Secretar de Stat Victor Opaschi, din cadrul Secretariatului de de Stat pentru Culte, însoțit de dl Cezar Păvălașcu, Director din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte; Ambasadorul Ordinului de Malta în România, Excelența Sa, Dl. Roberto Musneci, împreună cu membrii Ordinului.

img_7223

ÎPS Aurel Percă a subliniat importanța acestui moment, „Răspundem și noi acestei chemări pentru a recomanda prin rugăciunea noastră din această seară, și mai ales prin acest act oficial, unindu-ne cu toți episcopii și mai ales cu Sfântul Părinte, pentru a cere încetarea cât mai grabnică a conflictului din Ucraina”.

După ce a explicat la momentul omiliei semnificația Bunei Vestiri, ÎPS Aurel Percă a adăugat: „Ne încredințăm că toate rugăciunile noastre care s-au înălțat și se înalță, prin Maria, la Dumnezeu vor fi ascultate. Sfântul Ioan Paul al II-lea a spus odată că în timp ce mai-marii pământului se adună și discută despre soarta lumii, Biserica se roagă. Așa facem noi acum. În timp ce la Bruxelles șefii statelor discută, Biserica se roagă, pentru că puterii armelor, noi putem răspunde cu arma rugăciunii; arma Bisericii și arma creștinului rămâne rugăciunea. Și de aceea, poate mai mult ca oricând, simțind ororile acestui război alături de noi, ne rugăm cu multă încredere ca acest conflict să se încheie cât mai repede și să revină pacea mult dorită”. Arhiepiscopul de București a dat citire scrisorii trimisă de Sfântul Părinte Papa Francisc către toți episcopii din lume, pentru a-i îndemna să se unească cu el în Actul de consfințire la Inima Neprihănită a Mariei, și a explicat originea consacrării în apariția Sfintei Fecioare Maria de la Fatima, a cărei statuie a fost expusă în altar.

img_7220

La sfârșitul Sfintei Liturghii, ÎPS Aurel Percă a recitat Actul de consfințire la Inima Neprihănită a Mariei.

Sfânta Liturghie a fost transmisă în direct de Angelus TV, într-un duplex cu celebrarea penitențială de la Vatican, în cadrul căreia Sfântul Părinte Papa Francisc a realizat Actul de consfințire la Inima Neprihănită a Mariei. Înregistrarea poate fi urmărită aici.

Hits: 151

Share the Post