11 aprilie: Lansare de carte „El Camino – o zi, o poveste”

camino

11 aprilie: Lansare de carte „El Camino – o zi, o poveste”

Asociația Prietenilor „Camino de Santiago” – APCS, în parteneriat cu Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti – ARCUBanunță lansarea volumului „El Camino – o zi, o poveste”, dedicat celui mai cunoscut Itinerar Cultural European, numit generic Camino de Santiago. Acesta reface milenarul drum pentru penitență la „capătul lumii”, la Santiago de Compostela (Spania), unde, în impunătoarea catedrală, se odihnesc relicvele Sf. Apostol Iacob, unul dintre cei mai apropiați ucenici ai Mântuitorului.

Mai mulți pelerini (majoritatea membri ai Asociației Prietenilor Camino de Santiago) își împărtășesc trăirile unei zile petrecute pe El Camino, alcătuind o imagine caleidoscopică a acestei realități eminamente pozitive.

În această călătorie specială, ei au descoperit, și trăit, ca atâtea alte sute de mii de pelerini moderni (347.578 mii pelerini în 2019, din 189 țări), „miracolele” oferite astăzi de El Camino: detașarea de zgomotul vieții cotidiene, ospitalitatea neconvențională, încrederea în propriile forțe și în ajutorul oferit cu spontaneitatea prieteniei de oameni până atunci necunoscuți.

Volumul de față, „El Camino. O zi, o poveste”  apărut recent la Editura Meronia se constituie astfel într-un îndemn la lectură și la cunoașterea directă, necesară, a acestui spațiu cu o lume aparte, contemporană nouă.

Lansarea va avea loc luni, 11 aprilie 2022, orele 18.00 la sediul ARCUB din str. Lipscani nr.84-90.


În 2020, la Câmpulung Muscel a fost inaugurat primul „albergue” al Camino de Santiago în România. Această oportunitate de cazare pentru pelerinii care străbat din România drumul către Sanctuarul de la Compostela este rodul colaborării dintre Asociația Prietenilor „Camino de Santiago” și Parohia romano-catolică Sfântul Apostol Iacob din Câmpulung Muscel.

 

 

Hits: 181

/ Știri / Tags:

Share the Post