Veghe nocturnă la Mănăstirea Sf. Agnes: rugăciune pentru pace și rugăciune sinodală

veghe

Veghe nocturnă la Mănăstirea Sf. Agnes: rugăciune pentru pace și rugăciune sinodală

În noaptea dintre 18-19 martie 2022, Congregatio Jesu Romania a organizat la Mănăstirea Sf. Agnes din Popești-Leordeni (Ilfov) o noapte de veghe de rugăciune, care a debutat cu Sfânta Liturghie arhierească în rit bizantin, celebrată de PS Mihai Frățilă, Episcop greco-catolic de București, care a ținut și o meditație. Au concelebrat PS Călin Ioan Bot, Episcop greco-catolic auxiliar de Lugoj și preoți greco-catolici din Eparhia Greco-Catolică „Sfântul Vasile cel Mare” de București și din țară.

Programul a inclus Adorație euharistică, Lectio divina, Sfânta Liturghie în rit latin cu Consfințire la Preasfânta Inimă al lui Isus, la Inima Neprihănită a Preacuratei Fecioare Maria și Sfântul Iosif, Calea Sfintei Cruci Euharistică, Rozariul Divinei Îndurări, Rozariul de Slavă și de Lumină, procesiune cu Preasfântul Sacrament. Intențiile principale de rugăciune pentru această noapte de veghe au fost: pentru întreaga Biserică în acest drum sinodal de comuniune, participare și misiune; pentru noi vocații la viața consacrată, la preoție și familie; unitatea creștinilor; pentru pace în familii, în țară, în Ucraina și în lumea întreagă; recunoașterea persoanei din momentul conceperii și apărarea dreptului la viață până la moartea naturală; pentru statornicie în credință și pentru toți cei plecați din sânul familiei, pentru refugiați, orfani, bătrâni, oameni singuri și părăsiți, pentru cei bolnavi.

276243196_2230616200430611_7575638855392196998_n

Momentul de rugăciune al Echipei Sinodale a ARCB

În cadrul nopții de veghe organizată de către Congregatio Jesu, Sinodul Episcopilor, acest mare eveniment care angajează întreaga Biserică și care se află în plină desfășurare la nivelul Bisericilor locale, a avut un loc central, fiind printre intențiile de rugăciune ale acestei nopți de veghe. O parte din membrii Echipei Sinodale din ARCB au participat cu un moment de rugăciune și adorație euharistică propus și condus de Pr. Daniel Bulai, Referent Diecezan pentru Sinodul Episcopilor în ARCB.

În prezența Domnului, membrii din Echipa Sinodală s-au rugat cu toți cei prezenți „Rugăciunea pentru Sinod”, au ascultat o reflecție pe marginea fragmentului din Evanghelia Sf. Ioan în care Isus se prezintă ca fiind bunul păstor, cel care cunoaște oițele turmei și care este gata să se jertfească pentru ele. Cei prezenți în capela Mănăstirii Sf. Agnes au avut posibilitatea să reflecteze în tăcere la o serie de gânduri și întrebări concrete legate de procesul sinodal în Arhidieceza de București.

Pr. Andrei Dumitrescu

Rugăciunea pentru Sinod poate fi accesată în secțiunea specială sinodală de pe site-ul ARCB sau poate fi descărcată în format PDF aici:RUGĂCIUNE PENTRU SINOD

Maria TV a transmis în direct veghea de rugăciune, care poate fi urmărită aici.

Mai multe fotografii de la veghea de rugăciune pot fi accesate aici.

 

 

 

 

 

 

Hits: 214

Share the Post