Episcopii europeni acceptă invitația Papei Francisc pentru consacrarea și încredințarea Rusiei și Ucrainei la Inima Neprihănită a Mariei

17MAR2022_047-768×512

Episcopii europeni acceptă invitația Papei Francisc pentru consacrarea și încredințarea Rusiei și Ucrainei la Inima Neprihănită a Mariei

De la Bratislava, unde are loc cea de-a treia ediție a Zilelor Sociale Catolice Europene, salutăm cu bucurie invitația Papei Francisc adresată episcopilor din întreaga lume și preoților lor să se alăture lui în rugăciunea pentru pace și în consacrarea și încredințarea Rusiei și Ucrainei Inimii Neprihănite a Mariei. Ne rugăm zilnic pentru pace în Ucraina și în întreaga lume și îi cerem lui Dumnezeu milă.

Ne rugăm Domnului, care pe acest pământ a îndurat pătimirea sa, a suferit moartea și a înviat, să le dea odihnă veșnică tuturor celor care și-au pierdut viața în război. El să le mângâie familiile, să-i protejeze pe cei ale căror vieți sunt în pericol și pe cei care fug de violență. El să-i umple cu binecuvântări abundente pe toți cei care au arătat solidaritate față de cei afectați și cei vulnerabili.

Cu inima zdrobită, ascultăm vocile celor care suferă din cauza nebuniei războiului, ale cărui consecințe tragice sunt în fața ochilor noștri. În același timp, suntem impresionați de solidaritatea unui mare număr de familii și persoane care oferă adăpost și asistență celor care au nevoie de protecție. Facem apel la instituțiile naționale și europene să sprijine în mod adecvat aceste eforturi.

Episcopii europeni se alătură Papei Francisc în apelul său urgent: faceți să tacă toate armele, „războiul este un faliment al politicii și al omenirii, o capitulare rușinoasă, o înfrângere în fața forțelor răului. Să nu ne oprim asupra discuțiilor teoretice, să luăm contact cu rănile, să atingem carnea celui care suferă daunele”. (Fratelli tutti, 261).

În urmă cu exact un secol, când o pandemie a sufocat lumea, s-au declanșat două războaie mondiale îngrozitoare. Fie ca istoria să nu se repete! Făcând ecou apelurilor constante ale Sfântului Scaun – „nu este niciodată prea târziu pentru a negocia” – ne rugăm și îndemnăm la revenirea la negocieri, pentru o soluție pașnică.

Pentru creștini, postul este un timp de pocăință și convertire. Acesta este un timp pentru a schimba cursul, pentru a vindeca lumea. Este timpul să abandonăm, în sfârșit, logica inamicului care caută confruntare și să pornim, în schimb, pe o cale către fraternitatea umană.

ES Card. Jean-Claude Hollerich S.J.
Arhiepiscop de Luxemburg, Președinte COMECE

Mons. Gintaras Grušas
Arhiepiscop de Vilnius, Președinte CCEE

Mons. Stanislav Zvolenský
Arhiepiscop de Bratislava, Președintele Conferinței Episcopilor din Slovacia

 

Sursa: ccee.eu
Foto: CCEE

Hits: 754

/ Știri / Tags: , , ,

Share the Post