Serviciul de Ajutor Maltez a inaugurat Centrul de servicii sociale Colentina

cover malta

Serviciul de Ajutor Maltez a inaugurat Centrul de servicii sociale Colentina

În data de 5 martie 2022, Serviciul de Ajutor Maltez din România a deschis în București Centrul de servicii sociale Colentina. La inaugurare a participat ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, însoțit de Pr. Gabriel Popa, Capelan principal al Ordinului de Malta în România. Au fost prezenți numeroși oaspeți și copiii beneficiari ai centrului. ÎPS Aurel Percă a intrat în dialog cu copiii, care au recitat rugăciunea „Înger, îngerașul meu”. Ceremonia a fost un moment de bucurie pentru toți cei prezenți.

sfintire-oaspeti

Este al doilea centru al Serviciului Maltez, care oferă familiilor vulnerabile din București suport pentru copii și părinți. Echipa formată din doi asistenți sociali și un psiholog desfășoară un program social educativ în care copiii proveniți din familii rome și alte familii defavorizate au posibilitatea să se dezvolte într-o atmosferă sigură și primitoare. În acest centru, copiii sunt primiți cu căldură și disponibilitate, iar activitățile propuse și cont de nevoile nevoile lor, ceea ce le oferă posibilitatea de a se dezvolta integral, atât din punct de vedere fizic, dar și psihologic, intelectual și moral.

sfintire

Învățarea școlară, dezvoltarea socio-afectivă, comportamentul, dificultățile de învățare, problemele sociale ale familiei, stima de sine, dezvoltarea personalității copilului și construirea identității de sine, abilitățile sociale, integrarea socială reprezintă ariile de intervenție vizate în lucrul cu copiii și familiile acestora.


Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR) este o asociaţie non-profit cu sediul central la Cluj-Napoca. De 30 de ani, prin intermediul a 17 filiale şi sucursale în ţară, derulează programe în beneficiul celor aflaţi în nevoie – vârstnici, bolnavi, persoane cu dizabilităti şi alte grupuri vulnerabile. 1500 de voluntari și peste 150 de angajați se implică în mod constant pentru a-i ajuta să ducă o viaţă demnă, fără distincţie de etnie, religie, sex sau apartenenţă politică.

Valorile creştine şi principiile umanitare se află la fundamentul acţiunilor noastre: Serviciul de Ajutor Maltez în România este purtătorul misiunii Ordinului Suveran de Malta.

În prezent, Serviciul de Ajutor Maltez desfășoară o activitate continuă în slujba refugiaților din Ucraina.

Hits: 516

/ Știri / Tags: ,

Share the Post