Președintele COMECE, către Patriarhul Kiril: „Apelați urgent la autoritățile ruse să oprească imediat ostilitățile”

hollerich-letter-kirill

Președintele COMECE, către Patriarhul Kiril: „Apelați urgent la autoritățile ruse să oprească imediat ostilitățile”

Președintele Comisiei Conferințelor Episcopale din Uniunea Europeană (COMECE), Cardinalul Hollerich, i-a adresat marți, 8 martie 2022, o scrisoare Patriarhului Moscovei, Kiril, în care îi cere să lanseze un apel urgent către autoritățile ruse pentru a opri imediat ostilitățile împotriva poporului ucrainean, transmite un comunicat COMECE.

În scrisoarea adresată Sanctității Sale Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Președintele COMECE, Excelența Sa, Cardinalul Jean-Claude Hollerich SJ, a făcut apel la Patriarh să intervină la autoritățile ruse pentru a „arăta bunăvoință pentru căutarea unei soluții diplomatice a conflictului, bazată pe dialog, bun simț și respect pentru dreptul internațional”.

Cu inima zdrobită de mărturiile tragice venite din zonele asediate din Ucraina, Președintele COMECE i-a cerut Patriarhului și să pledeze pentru „coridoare umanitare sigure și acces nerestricționat la asistență umanitară”.

Adresându-i-se Patriarhului ca unei persoane care ar putea aduce un semn de speranță pentru o soluție pașnică a acestui conflict, Cardinalul Hollerich a reamintit declarația comună din 2016 emisă de Patriarhul Kiril și Papa Francisc, care deplângea ostilitățile ce se desfășurau atunci în Ucraina. „Vă rog să nu lăsați acele cuvinte puternice să rămână în zadar” – a adăugat Președintele COMECE.

În ianuarie 2022, în timp ce tensiunile la granița de est a UE creșteau, Cardinalul Hollerich a cerut să se lase „deoparte interesele speciale și să se promoveze pași care să conducă la detensionare și consolidarea încrederii”.

După invazia militară rusă a Ucrainei la sfârșitul lunii februarie 2022, Președintele COMECE a condamnat ostilitățile „ca o amenințare gravă la adresa păcii pe întreg continentul european și nu numai” și a făcut apel la societățile și guvernele europene să primească refugiații care solicită protecție internațională.

Foto: COMECE

Hits: 405

/ Știri / Tags: ,

Share the Post