Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din România: rugăciune la Monumentul „Aripi” din București

IMG_2394

Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din România: rugăciune la Monumentul „Aripi” din București

Miercuri, 9 martie 2022, cu ocazia Zilei Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989, Secretariatul de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 a organizat o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori la Monumentul „Aripi” din Piața Presei Libere.

img_2386

Arhidieceza Romano-Catolică de București a fost reprezentată de către Pr. Daniel Bulai, Vicar episcopal pentru activitatea pastorală, care a ținut o rugăciune în memoria tuturor acelora care și-au jertfit viața pentru apărarea patriei, pentru libertatea și demnitatea poporului român. Comisia Prezidențială pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România a estimat la circa 600 000 numărul persoanelor condamnate pe criterii politice în intervalul 1945-1989 și la circa 2 milioane de victime directe ale represiunii comuniste, fără a adăuga victimele indirecte precum membrii de familie, care au suferit discriminarea socială.

img_2398

Monumentul „Aripi”, sau Monumentul Luptei Anticomuniste este o sculptură a artistului Mihai Buculei, amplasată la sfârșitul lunii decembrie 2015 în Piața Presei Libere din București, în locul fostei statui a lui Lenin. Proiectul a fost inițiat din 1994 de către Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și finalizat în 2016.

Hits: 645

/ Știri / Tags:

Share the Post