Fișă consultativă pentru mișcările, comunităţile carismatice şi şcolile catolice din Arhidieceza Romano-Catolică de București

Fișă consultativă pentru mișcările, comunităţile carismatice şi şcolile catolice din Arhidieceza Romano-Catolică de București

Mișcările și Comunităţile carismatice sunt un dar preţios din partea Duhului Sfânt pentru Biserica de astăzi, iar în ultimele decenii, acestea au ajuns şi în Arhidieceza de Bucureşti. Adevărate „şcoli ale credinţei”, acestea completează în mod fericit învăţământul catolic din Arhidieceză, dacă ne gândim că printre membrii acestor comunităţi se află şi cadre didactice catolice, elevi şi studenţi ai şcolilor catolice de aici. Completarea acestei „Fişe” contribuie la înţelegerea realităţilor şi aşteptărilor pe care le poartă în inimă membrii Mișcărilor și Comunităţilor carismatice, precum şi cei care, prin actul didactic, contribuie la formarea creştinilor Arhidiecezei de astăzi şi de mâine.

Mișcarea / Comunitatea / Instituția: _________________________________

  1. Care sunt evenimentele cele mai importante din viaţa ta care te-au ajutat să devii un bun creștin?
  2. Ce rol au în viața ta rugăciunea, faptele de iubire și comuniunea cu membrii Parohiei, ai Mișcării, ai Comunității sau ai Instituției unde lucrezi?
  3. Cum ai grijă de aproapele tău în Mișcare, în Comunitate, în Instituția unde lucrezi?
  4. Cum se îngrijește Mișcarea, Comunitatea carismatică sau Școala unde activezi de formarea creștină a ta sau a altor persoane?
  5. Lucrezi pentru binele comun împreună cu alte confesiuni creștine? Împărtășești un dialog al credinței cu aceste comunități? Descrieți puțin activitățile ecumenice!
  6. Concret, cum sprijini Biserica locală în acest drum sinodal?
  7. a. Care sunt provocările actuale ale vieţii creştine pentru Mișcările din Biserica noastră locală?Care sunt provocările actuale ale vieţii creştine pentru b.Comunităţile carismatice din Biserica noastră locală?
    c.Care sunt provocările actuale ale vieţii creştine pentru un cadru didactic ce lucrează într-o instituţie de învăţământ a Bisericii Catolice?

Data: ___________________________

 

Responsabil: ___________________________

N.B. Această FIȘĂ pusă la dispoziție de Echipa Sinodală din ARCB, în data de 8 martie 2022, are binecuvântarea Arhiepiscopului Mitropolit Aurel Percă și se va trimite pe e-mail la adresa: cristina.mares@unibuc.ro

Fișa se poate descărca de aici: 5.-Fisa-sinodala-pentru-comunitatile-carismatice-si-scolile-catolice-din-ARCB-1537755

 

Hits: 108

Share the Post