Ora de rugăciune a preoților din Capitală la Parohia Sfânta Cruce

ora rug

Ora de rugăciune a preoților din Capitală la Parohia Sfânta Cruce

Miercuri, 9 februarie 2022, cu începere de la ora 11.00, circa 60 de preoți care activează în parohiile din București și împrejurimi au participat la prima ora de rugăciune lunară din acest an, găzduită de Parohia Sfânta Cruce. La acest moment de rugăciune și comuniune sacerdotală au participat și Episcopii Arhidiecezei de București, ÎPS Aurel Percă și PS Cornel Damian, care, prin prezența lor, au sporit bucuria preoților prezenți.

În centrul orei de rugăciune a fost adorația la Preasfântul Sacrament, condusă de Pr. Marius-Ionuț Bănuță, vicar parohial al comunității gazdă. Pr. Florin Bejenaru, parohul comunității, a prezentat realitatea pastorală a consiliului parohial, subliniind importanța formării unui caracter de implicare a întregii parohii în viața de credință, în spiritul Sinodului Episcopilor, aflat acum în desfășurare și la care este chemată să participe întreaga Biserică. Părintele Florin a precizat că prin consiliul parohial trebuie să se ajungă și la creștinii practicanți, dar, în egală măsură,  și la cei mai puțini fervenți, pentru ca toți să aibă un glas activ în viața Bisericii. Consiliul parohial devine o verigă între păstorul parohiei și credincioși, chemați la coresponsabilitate în viața comunității lor.

În cuvântul său, ÎPS Aurel Percă și-a exprimat bucuria de a fi prezent în mijlocului preoților și a subliniat importanța orelor de rugăciune care ne adună ca o adevărată fraternitate sacerdotală locală. Păstorul Arhidiecezei a subliniat frumusețea și importanța acestor momente de comuniune, care întăresc legătura dintre noi, preoții, și ne oferă noi resurse sufletești pentru „a merge împreună”. Pr. Daniel Bulai, Referent Diecezan pentru Sinodul Episcopilor, a prezentat activitatea de până acum a Echipei Sinodale a ARCB,precum și informații concrete cu privire la recensământul populației, care va avea loc în primăvara acestui an.

Pr. Andrei Dumitrescu

Hits: 381

Share the Post