PS Cornel Damian la instalarea noului decan de Brăila

2a55ac5c-21cb-486b-aade-4aeae7ed0a26

PS Cornel Damian la instalarea noului decan de Brăila

Duminică, 6 februarie 2022, PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, a fost prezent în mijlocul credincioșilor Parohiei Adormirea Maicii Domnului din Brăila, cu ocazia instalării noului decan de Brăila, Pr. Ionel Pojum.

Sfânta Liturghie solemnă din Duminica a V-a de peste an a început cu intrarea solemnă în biserică a preoților, iar după salutul de la începutul celebrării, Episcopul ne-a invitat să ne predispunem inimile pentru celebrarea jertfei lui Cristos.

În cuvântul de învățătură, Excelența Sa ne-a vorbit despre numitorul comun al celor trei lecturi proclamate: Dumnezeu care cheamă. Important este să ne amintim că Dumnezeu întotdeauna se apropie de om, într-o formă sau alta, într-o circumstanță sau alta. Dumnezeu vine ca să adreseze omului o chemare. Misiunea chemării este dăruită de Dumnezeu credincioșilor săi cu condiția de a fi disponibili și de a asculta de cuvântul său, cuvânt care are capacitatea de a transforma, de a purifica inimile celor care îl primesc.

După omilie, în cadrul ritualului instalării noului paroh, Preasfinţitul Cornel Damian i-a încredinţat noului păstor comunitatea „Adormirea Maicii Domnului” din Brăila. La întrebările Episcopului, noul paroh şi-a exprimat disponibilitatea de a se îngriji de această porțiune a Poporului lui Dumnezeu și de a fi mereu disponibil la necesitățile celor care se află în nevoie. Credincioşii din Brăila l-au primit cu multă bucurie şi cu inima deschisă pe noul lor păstor. Pr. Ionel Pojum va îndeplini și oficiul de Decan de Brăila.

Îi urăm „bun venit!” Părintelui Ionel Pojum în comunitatea din Brăila şi fie ca bunul Dumnezeu să-l călăuzească în noua misiune primită.

Pr. Marian-Iulian Șchiopu

Foto: Cristian Dumitrache, Pr. Eugen Răchiteanu

Hits: 1385

/ Știri / Tags: ,

Share the Post