13 februarie: Sf. Liturghie pentru Ziua Mondială de Rugăciune împotriva Traficului de Persoane

8 febr

13 februarie: Sf. Liturghie pentru Ziua Mondială de Rugăciune împotriva Traficului de Persoane

„În fiecare an, pe 8 februarie celebrăm Ziua Mondială de Rugăciune împotriva Traficului de Persoane, Ea este încurajată de Papa Francisc, cel care a stabilit această zi, iar organizatorul acestei zile de rugăciune este Rețeaua Internațională de Viață Consacrată Talitha Kum, a luptei împotriva traficului de persoane.
Ziua nu a fost aleasă întâmplător. Pe 8 februarie avem comemorarea liturgică a Sfintei Iosefina Bakhita, „floare a Africii”, care a fost victimă a traficului de sclavi din secolul al XIX-lea. În amintirea și cu ajutorul ei, Biserica atrage atenția asupra noilor forme de sclavie ale timpului nostru.”

Pentru a marca cea de-a VIII-a Zi Mondială de Rugăciune împotriva Traficului de Persoane, cu tema „Puterea purtarii de grijă – femei, economie și trafic de persoane”, duminică, 13 februarie, la ora 18.30, la Catedrala Sf. Iosif, ÎPS Aurel Percă va prezida Sf. Liturghie solemnă, alături de preoți care colaborează cu asociațiile care luptă împotriva traficului de ființe umane. La finalul Sfintei Liturghii va fi un moment de mărturii.

Sfânta Liturghie va fi transmisă în direct de Angelus TV.

Hits: 134

/ Știri

Share the Post