26 ianuarie: Zi de Rugăciune pentru Pace, la cererea Papei Francisc

pace3

26 ianuarie: Zi de Rugăciune pentru Pace, la cererea Papei Francisc

La cererea Sfântului Părinte Papa Francisc, formulată la rugăciunea „Îngerul Domnului” de duminică, 23 ianuarie, miercuri, 26 ianuarie 2022, va fi o Zi de Rugăciune pentru Pace.

La toate Sfintele Liturghii se vor face rugăciuni pentru pace, iar în Capela de la subsolul Catedralei Sf. Iosif va fi Adorație euharistică între orele 9.00-17.00. Sunt invitați toți cei care doresc să se roage pentru pace.

Papa Francisc: „Urmăresc cu preocupare creșterea tensiunilor care amenință să dea o nouă lovitură păcii în Ucraina și pun în discuție securitatea pe Continentul european, cu repercusiuni chiar mai ample. Fac un apel stăruitor către toate persoanele de bună voință să înalțe rugăciuni la Dumnezeul cel atotputernic pentru ca orice acțiune și inițiativă politică să fie în serviciul fraternității umane mai mult decât în serviciul intereselor parțiale. Cine urmărește să-și atingă scopurile în dauna celorlalți disprețuiește propria vocație de om, pentru că toți am fost creați frați. De aceea, și chiar cu îngrijorare, date fiind tensiunile actuale, propun ca miercurea viitoare, 26 ianuarie a.c., să fie o Zi de Rugăciune pentru Pace” (Vatican News)

Hits: 614

/ Știri / Tags: ,

Share the Post