ÎPS Aurel Percă la hramul Parohiei Fericitul Anton Durcovici (1 Decembrie – Ilfov)

WhatsApp Image 2021-12-17 at 19.17.04

ÎPS Aurel Percă la hramul Parohiei Fericitul Anton Durcovici (1 Decembrie – Ilfov)

„Beatus populus cuius Deus Dominus” – Fericit este poporul al cărui Dumnezeu este Domnul! (Ps 143,15). Deviza episcopală a Fericitului Anton Durcovici, Episcop de Iași, a fost atmosfera în care comunitatea Parohiei romano-catolice din comuna 1 Decembrie, județul Ilfov, l-a primit pe Păstorul Arhidiecezei de București, ÎPS Aurel Percă, sâmbătă, 11 decembrie 2021.

Arhiepiscopul a dorit să îi însoțească, împreună cu preoții concelebranți de la altar, pe enoriașii care au sărbătorit cu bucurie și fericire pe Patronul lor spiritual, Fericitul Anton Durcovici.

Sărbătoarea hramului a avut o notă mai deosebită și prin faptul că anul acesta s-au împlinit 70 de ani de la nașterea pentru cer a Episcopului Anton Durcovici (10 decembrie 1951). Acest lucru a fost subliniat și de ÎPS Aurel Percă în cuvântul de învățătură, când l-a prezentat pe Fericitul nostru ca fiind „fratele care i-a privit pe toți fără deosebire ca frați”.

Și pentru că Dumnezeu urăște păcatul, dar îl iubește pe cel păcătos, Arhiepiscopul a precizat că Fericitul Episcop Anton i-a iubit pe toți și a apărat viața și integritatea credinței Bisericii lui Cristos din România în vremurile nefaste ale prigoanei comuniste.

 

Pr. Vincențiu Balint

 

Albumul cu fotografii de la eveniment poate fi accesat pe pagina Facebook a parohiei:

 

 

 

Hits: 654

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post