Ora de rugăciune a preoților din Capitală în Parohia Sf. Anton de Padova

WhatsApp Image 2021-12-15 at 15.22.41 (3)

Ora de rugăciune a preoților din Capitală în Parohia Sf. Anton de Padova

Miercuri, 15 decembrie 2021, la ora 11.00, în jur de 50 de preoți care activează în parohiile din București și împrejurimi au participat la ora de rugăciune lunară, găzduită acum de Parohia Sfântul Anton de Padova din cartierul Colentina.

La acest moment de rugăciune și comuniune sacerdotală au participat și Episcopii Arhidiecezei de București, ÎPS Aurel Percă și PS Cornel Damian, care, prin prezența lor, au sporit bucuria preoților prezenți. În centrul orei de rugăciune a fost adorația la Preasfântul Sacrament, condusă de Pr. Ciprian Andrei, păstorul parohiei-gazdă.

Tot sfinția sa a condus recitarea Orei Medii și ne-a prezentat realitatea pastorală a comunității catolice din Colentina, subliniind importanța formării unui caracter de comuniune și fraternitate între păstor și credincioși, în spiritul Sinodului Episcopilor, aflat acum în desfășurare și la care este chemată să participe întreaga Biserică. Părintele Ciprian a menționat inițiativele social-caritative care se desfășoară în parohie și care arată un mod concret de „a merge împreună” ca o familie, în care toți sunt primiți și iubiți.

În cuvântul său, Păstorul Arhidiecezei, ÎPS Aurel Percă, și-a exprimat bucuria de a fi prezent în mijlocului preoților participanți, menționând că această oră de rugăciune încheie seria de inițiative similare care au avut loc în acest an în Capitală, la care se adaugă cele din Arhidieceză. ÎPS Aurel a subliniat frumusețea și importanța acestor momente de comuniune, care întăresc legătura dintre noi, preoții, și ne oferă noi resurse sufletești pentru „a merge împreună” cu Poporul lui Dumnezeu spre Cristos, Bunul Păstor al sufletelor noastre.

Pr. Andrei Dumitrescu

Hits: 830

/ Știri / Tags: , ,

Share the Post