10 decembrie: Comemorarea a 70 de ani de la martiriul Fericitului Episcop Anton Durcovici

70 ani fer durcovici

10 decembrie: Comemorarea a 70 de ani de la martiriul Fericitului Episcop Anton Durcovici

Academia Teologică „Fericitul Anton Durcovici” din cadrul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București organizează în ziua de vineri, 10 decembrie a.c., în sărbătoarea Fericitului Anton Durcovici, un moment comemorativ cu prilejul a 70 de ani de la martiriul Episcopului Anton Durcovici în închisoarea comunistă de exterminare de la Sighetu Marmației.

Momentul central al acestei comemorări va fi Sfânta Liturghie pontificală de la orele 18.30, prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București. Cu acest prilej, va lua cuvântul prof. dr. Dănuț Doboș, director executiv al Departamentului de Cercetare „Fericitul Anton Durcovici” de pe lângă Episcopia Romano-Catolică de Iași și al Centrului „Biserica și Istoria” de pe lângă Arhiepiscopia Romano-Catolică de București.

În Catedrala Sfântul Iosif va fi organizată o expoziție fotografică dedicată Fericitului Episcop martir Anton Durcovici.

Sunt invitați să ia parte la această celebrare comemorativă preoți, persoane consacrate, credincioși și toți cinstitorii Fericitului Anton Durcovici, ca un prinos de recunoștință față de memoria Episcopului martir Anton Durcovici, a cărui viață a fost dedicată lui Dumnezeu și Bisericii.

Pr. dr. Emil Moraru
Președinte al Academiei Teologice „Anton Durcovici”

Hits: 326

/ Știri / Tags: ,

Share the Post