Actualitatea creștină: nr 12/2021, disponibil din 5 decembrie

ac dec 2021

Actualitatea creștină: nr 12/2021, disponibil din 5 decembrie

De duminică, 5 decembrie, este disponibil în parohii noul număr al revistei Actualitatea creștină.

Editorialul ÎPS Aurel Percă, ce deschide revista, este intitulat „Suntem poporul așteptării. Cu Maria în așteptarea Mântuitorului”. Păstorul Arhidiecezei subliniază că „timpul Adventului este un timp de pregătire și așteptare pentru venirea Domnului Isus în viața noastră. Adventul nu ne pregătește numai pentru celebrarea Crăciunului, dar mai mult, ne amintește că creștinul trăiește și locuiește istoria cu spiritul celui care se lasă surprins mereu de faptul că este vizitat încontinuu de prezența lui Dumnezeu”.

Paginile 9-10 sunt dedicate sinodalității, iar Pr. Daniel Bulai prezintă în detaliu obiectivele sinodalității: ascultarea, participarea, comuniunea, misiunea, slujirea, mărturia, dialogul și deschiderea, de mare importanță în procesul sinodal diecezan, în plină desfășurare în Biserica noastră locală.

Sunt prezentate pe larg două evenimente importante din viața Bisericii din România din luna noiembrie: Monseniorul Petru Sescu a fost hirotonit episcop auxiliar de Iași (11 noiembrie) iar postul catolic de televiziune Angelus TV a început să emită pe cablu din 21 noiembrie, o dată cu includerea în grila RDS&RCS.

În cadrul rubricii „Doctrina socială a Bisericii”, Pr. Daniel Gheorghiță Benchea prezintă câteva acțiuni concrete săvârșite în și de Biserică pentru dezideratul păcii. În paginile realizate de Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT) Pr. Marian Blaj explică noțiunea de respect, ca semn de umanitate.  O temă de interes azi, când parentingul este tot mai mult vizibil în discursul public, consolidarea educației copiilor face obiectul articolului Pr. Fabian Măriuț, care continuă explorarea Exortației apostolice „Amoris laetitia”.

„Cum se obține o viață fericită?” este o explorare a Psalmului 128, propusă de Pr. Tarciziu Șerban din perspectiva uneia din cele mai arzătoare năzuințe umane, aceea de a fi fericit, subliniind bucuria „celor care se tem de Domnul”.

Odată cu începerea noului An Pastoral „Temelia vieții creștine – Sacramentele inițierii creștine” în ARCB, Pr. Gabriel Anghel, Responsabilul Oficiului pentru Pastorația Liturgică și Sacramente al ARCB, propune un ciclu de cateheze, luna aceasta fiind dedicată unei priviri de ansamblu asupra tuturor sacramentelor.

„Monseniorul Vladimir Ghika, peregrinul apostolic” este primul album de benzi desenate despre viața Fericitului Vladimir Ghika, acum publicat și în limba română la Editura „Cartea Copiilor”, tradus de Dodo Niță după ediția originală apărută la Éditions du Cerf, Paris. Iulia Cojocariu prezintă această apariție editorială deosebită, cu o prefață semnată de Ana Blandiana, un cadou potrivit atât celor mai mici, cât și celor mai mari, în prag de Sărbători.

Turul de forță al Mons. Ieronim Iacob prin operele clasice ale picturii românești scoate la lumină patru reprezentări inedite ale turnului Bărăției din Câmpulung Muscel, un reper arhitectonic, dar și al vieții de credință al catolicilor din această parte a țării.  Rămânând în domeniul artelor, Pr. Andrei Dumitrescu propune un comentariu vizual plin de sensibilitate asupra icoanei „Isus Cristos Mântuitorul” de Andrei Rubliov.

În paginile revistei se mai găsesc știri din țară, de la Vatican și din lume, anunțuri, idei pentru timpul liber. Lectură plăcută!

Hits: 49

/ Știri / Tags:

Share the Post