8 decembrie: Hirotonire de diaconi la Iași, transmisă în direct de ERCIS FM, ERCIS Media și Angelus TV

diaconi iasi 3

8 decembrie: Hirotonire de diaconi la Iași, transmisă în direct de ERCIS FM, ERCIS Media și Angelus TV

Miercuri, 8 decembrie 2021, în Solemnitatea Neprihănita Zămislire, la ora 11.00, în Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină din Iaşi vor fi hirotoniţi diaconi cei şapte seminarişti din anul VI de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi, prin impunerea mâinilor şi rugăciunea PS Iosif Păuleţ, Episcop de Iaşi. Sfânta Liturghie va fi transmisă în direct la ERCIS FM, ERCIS Media și Angelus TV.

Dintre cei șapte diaconi, șase vor activa în Dieceza de Iași, iar unul în Arhidieceza de București: Silviu Marian Șaran, din Bacău, Parohia Sfântul Nicolae.

„Cu această ocazie, aş dori să le mulţumesc, în numele Seminarului, familiilor acestor tineri, care au acceptat chemarea lui Dumnezeu pentru fiii lor şi i-au însoţit în drumul lor de formare spre sfânta Preoţie. Un gând deosebit de recunoştinţă se îndreaptă şi către episcopii noştri, PS Iosif Păuleţ, Episcop al Diecezei de Iaşi, PS Petru Sescu, Episcop Auxiliar, PS Petru Gherghel, Episcop emerit, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop mitropolit emerit, precum şi tuturor părinţilor parohi şi vicari, persoanelor consacrate, familiilor şi credincioşilor noştri pentru toată susţinerea spirituală şi materială pe care o acordă Seminarului nostru”, afirmă Pr. Ștefan Lupu, rectorul Seminarului.

Sursa: ercis.ro


Echipa ERCIS Media va transmite în direct prin sistemul de transmisiuni video on-line al Episcopiei de Iaşi: pe site-ul Episcopiei la adresa www.ercis.ro/media, pe pagina de Facebook (www.facebook.com/ercis.ro) şi pe canalul YouTube (www.youtube.com/ercisro).

Postul catolic de televiziune Angelus TV emite în rețeaua DIGI. Pentru a vedea postul în grila de programe a televizorului, este necesară efectuarea unei noi căutări/scanări a canalelor. Numărul canalului pe care se poate recepţiona Angelus TV este diferit, în funcție de modelele televizoarelor etc. Cei care nu sunt abonați la DIGI (RCS&RDS) pot urmări în continuare în direct Angelus TV în varianta online, pe www.angelustv.ro

Hits: 2329

/ Știri / Tags: , , , ,

Share the Post