ÎPS Aurel Percă la hramul bisericii Sf. Nicolae (Azuga)
Sâmbătă, 4 decembrie, comunitatea din Predeal a anticipat sărbătoarea patronului bisericii din Azuga (filială a Parohiei Predeal), Sfântul Episcop Nicolae, sărbătorit de întreaga creștinătate la data de 6 decembrie.
Sfânta Liturghie a fost celebrată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, însoțit de Părintele secretar Gabriel Daniel Popa, alături de parohul comunității, Părintele Alois Arcana, părinții și frații franciscani, precum și preoți din Decanatul de Ploiești.
Predicator a fost Părintele Alexandru Cobzaru, iubit și apreciat de comunitate și invitat adesea la evenimente din viața de credință a credincioșilor din Azuga. La predică, Părintele a vorbit despre figura teologică a Sfântului Episcop Nicolae, un apărător al credinței creștine din primele veacuri, un semănător al Cuvântului lui Dumnezeu, un model de caritate și bunătate. Sfântul Episcop Nicolae a lăsat și continuă, să lase urme ale trecerii sale, ale prezenței sale și în zilele noastre: în inimile noastre, în casele noastre, în comunitățile și familiile noastre. Urme ale bunătății, ale Cuvântului dătător de Viață, ale iertării, ale speranței de mai bine, ale iubirii de Dumnezeu și de aproapele, teme evanghelice valabile și pentru creștinii mileniului al treilea.
Fiind prima vizită a Păstorului Arhidiecezei în comunitatea catolică din Azuga, Excelența Sa le-a mulțumit credincioșilor pentru primirea călduroasă și și-a exprimat bucuria că aceștia îl au ca patron pe acest iubit sfânt episcop, Nicolae.
Cu această ocazie, ÎPS Aurel Percă a amintit un episod frumos petrecut în una din vizitele pastorale efectuate ca Episcop auxiliar de Iași, într-o comunitate unde episcopul ajungea destul de rar, fiind o dieceză cu întindere mare, iar o fetiță, văzându-l intrând în biserică cu ornatul, cârja episcopală și mitra, a exclamat plină de fericire că a venit la ei Sfântul Nicolae.
Într-adevăr, din gura copiilor și-a pregătit Domnul Împărăție, iar asemănarea aceasta ne obligă pe noi să ne rugăm pentru episcopii noștri, ca ei să ne fie pilde vii spre mântuire, iar pe episcopi să lase acele urme despre care părintele predicator amintea la predică, în sufletele turmei încredințate păstoririi lor.
Date fiind condițiile de pandemie, comunitatea nu s-a mai putut pregăti cu o agapă, așa cum era tradiția, dar fiecare a primit câte ceva la pachet pentru acasă, prin dărnicia binefăcătorilor.
Daniel Marius Filip
Hits: 572