9 decembrie: Încheierea Anului Sf. Iosif în ARCB

anul sf iosif final

9 decembrie: Încheierea Anului Sf. Iosif în ARCB

Joi, 9 decembrie, la ora 18.30 se va celebra o Sf. Liturghie solemnă cu ocazia încheierii Anului Special dedicat Sf. Iosif în Arhidieceza de București.

Papa Francisc a declarat celebrarea unui An Special al Sfântului Iosif, care a început pe 8 decembrie 2020, în Solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, până la data de 8 decembrie 2021. Anul Sfântului Iosif a marcat cea de-a 150-a aniversare a proclamării Sfântului Iosif ca Patron al Bisericii Universale de către Papa Pius al IX-lea (1870).

Cu această ocazie, Papa Francisc a publicat Scrisoarea Apostolică „Patris corde” (Cu inimă de tată). Titlul este constituit din primele cuvinte ale textului Scrisorii Apostolice:  „Cu inimă de tată: așa l-a iubit Iosif pe Isus, care este numit în toate cele patru Evanghelii «fiul lui Iosif»”. Sfântul Părinte a scris „Patris corde”, pe fundalul pandemiei de coronavirus, pentru a ne ajuta să vedem importanța oamenilor „obișnuiți” care, fără a fi în lumina reflectoarelor, își exercită răbdarea și le oferă zi de zi speranță celorlalți, asemănându-se, astfel, Sfântului Iosif, care, deși a avut o prezență ascunsă, a jucat „un rol incomparabil în istoria mântuirii”.Scrisoarea Apostolică „Patris corde” ni-l prezintă pe Sfântul Iosif ca pe un tată iubitor și blând, ascultător, care acceptă, care este curajos în mod creativ, care muncește; un tată aflat în umbră.

Anul Sfântului Iosif a beneficiat de o serie de indulgențe speciale.

 

 

Hits: 107

/ Știri / Tags:

Share the Post