ÎPS Aurel Percă și PS Petru Sescu, la întâlnirea cu persoanele văduve din Dieceza de Iași

202111048-1

ÎPS Aurel Percă și PS Petru Sescu, la întâlnirea cu persoanele văduve din Dieceza de Iași

Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, la Centrul „Gaudium et spes” de la Traian a avut loc o frumoasă întâlnire cu persoane văduve din mai multe parohii ale Diecezei de Iași.

Întâlnirea a debutat cu o conferinţă despre „Sărac, sărăcie şi starea de văduvie”, din perspectiva Congregaţiei „Surorile Slujitoarele Săracilor” şi a fondatorului, fer. Iacob Cusmano, prezentată de Sr. Monica Gabor, de la Piatra Neamţ. Prezenţa Sorei Monica, care provine dintr-o congregaţie care îi are pe săraci în prim-plan, s-a înscris şi în contextul mult mai larg al celebrării Zilei Mondiale a Săracilor, stabilită de Papa Francisc pentru penultima duminică din luna noiembrie, anul acesta celebrându-se duminică, 14 noiembrie.

“Atât de mult i-a iubit fondatorul nostru pe săraci, spunea sora, că ori de câte ori trebuia să scrie cuvântul «sărac» îl scria cu majusculă. Pentru el Isus era prezent în săraci aşa cum era şi în Euharistie. Săraci trebuiau respectaţi aşa cum se respectă Euharistia”, a spus sr. Monica.[…]

La final ne-am bucurat să-i avem printre noi pe ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, ca şi pe proaspătul Episcop auxiliar de Iaşi, PS Petru Sescu, care, după ce ne-au încurajat în vocaţia noastră, ne-au oferit binecuvântarea.

Articolul integral semnat de Maria Balint poate fi citit pe ercis.ro

Hits: 846

/ Știri / Tags: ,

Share the Post