9 noiembrie: Webinar online „Fratelli tutti”, cu Mons. Miguel Maury Buendía, cu ocazia celei de-a V-a Zile Mondiale a Săracilor

ZS2021_fb cover

9 noiembrie: Webinar online „Fratelli tutti”, cu Mons. Miguel Maury Buendía, cu ocazia celei de-a V-a Zile Mondiale a Săracilor

Cea de-a V-a Zi Mondială a Săracilor, ce va fi celebrată anul acesta duminică, 14 noiembrie 2021, are ca temă versetul biblic „Pe săraci îi aveți totdeauna cu voi” (Mc 14,7).  Și în acest an Papa Francisc a adresat un mesaj pentru această zi, evidențiind faptul că „toată lucrarea lui Isus afirmă că sărăcia nu este rodul fatalității, ci semn concret al prezenței sale în mijlocul nostru. Nu-l găsim când și unde vrem noi, ci îl recunoaștem în viața săracilor, în suferința și lipsurile lor, în condițiile uneori inumane în care sunt constrânși să trăiască. Nu încetez să repet că săracii sunt adevărați evanghelizatori, pentru că au fost primii care au fost evanghelizați și chemați să împărtășească fericirea Domnului și împărăția sa (cf. Mc 5,3).”

La nivel național, pentru conștientizarea importanței Zilei Mondiale a Săracilor, mai multe asociații catolice și ordine religioase colaborează, organizând campanii online și offline, precum și cea din acest an, care se desfășoară cu binecuvântarea ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București și Președinte al Conferinței Episcopilor Catolici din România.

FDP – Protagoniști în educație, Acțiunea Catolică România, Confederația Caritas România, Serviciul de Ajutor Maltez în România, Kolping România, Fundația Hans Lindner,  Mișcarea Sant’Egidio, Carmelitanele Misionare, Asociația Don Orione, Misionarii lui Padre Pio, Mișcarea Eclezială Carmelitană, Associazione Comunità Papa Giovanni XXIII, Asociația Umanitară “Il Chicco”, Banca pentru Alimente București propun împreună în luna noiembrie o campanie online de mediatizare a mesajului Sfântului Părinte pentru această zi.

Punctul culminant al acestei campanii media îl reprezintă webinarul online cu tema „Fratelli tutti”, marți, 9 noiembrie 2021, de la ora 18.30, pe platforma Zoom, cu participarea Excelenței Sale, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova, care va prezenta Enciclica socială a Sfântului Părinte.  Va fi un timp de dialog și de reflecție împreună. Webinarul „Fratelli tutti” se va desfășura în trei limbi (română, italiană, maghiară) pentru a putea fi accesibil tuturor.

Participarea la eveniment se face numai pe bază de înregistrare la acest link: https://cutt.ly/vRSK1Uv. Locurile sunt limitate, iar evenimentul nu va fi transmis live pe Facebook, ci doar pe platforma Zoom, pentru participanții înscriși. Cei care se înscriu urmează să primească ulterior pe email linkul de participare la eveniment.


Ziua Mondială a Săracilor a fost stabilită de Papa Francisc în a 33-a Duminică de peste an, prin Scrisoarea Apostolică Misericordia et Misera (2016), fiind sărbătorită prima dată în 2017.

Hits: 150

/ Știri / Tags: ,

Share the Post


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php:117 Stack trace: #0 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(20): cloudfw_fontface_render() #1 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(9): cloudfw_font_engine_render() #2 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/framework/core.init.php(229): cloudfw_font_engine() #3 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(308): cloudfw_admin_footer_init('') #4 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #5 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/general-template.php(3059): do_action('wp_footer') #7 /home/r58715arcb/pub in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php on line 117