Vizita ÎPS Aurel Percă la Mătăsari (Motru – GJ)

WhatsApp Image 2021-10-25 at 15.43.25

Vizita ÎPS Aurel Percă la Mătăsari (Motru – GJ)

Duminică, 24 octombrie, mica comunitate catolică din Mătăsari, filială a Parohiei Nașterea Sf. Ioan Botezătorul (Motru, a avut onoarea și bucuria de a primi vizita Înalt Preasfințitului Aurel Percă, împreună cu secretarul arhiepiscopului, Părintele Gabriel Popa. La Sfânta Liturghie de la ora 13.00 au participat Părintele Paroh de la Rovinari, Sergiu-Cătălin Farcaș și Părintele Paroh de la Motru, Iosif Balint.

img-20211024-wa0018

Încă de la începutul Sfintei Liturghii, Înalt Preasfințitul Aurel și-a exprimat bucuria de a fi prezent în mijlocul comunității de la Mătăsari, fiind prima dată când a avut ocazia de a celebra Sfânta Liturghie în capela de aici și de a se întâlni cu enoriașii.

img-20211024-wa0019

La predică, fiind duminica orbului Bartimeu, Păstorul Arhidiecezei noastre a subliniat valoarea luminii și mai ales a luminii credinței; i-a îndemnat pe oameni să se roage lui Dumnezeu cu credință, cu încredere și din toată inima. Făcând legătura cu lectura a doua, Înalt Preasfințitul a mai spus că dacă Isus nu mai este prezent fizic în mijlocul nostru, în schimb El lucrează în continuare în lume, prin intermediul Sacramentului Sfintei Preoții; de aceea i-a îndemnat pe oameni să apeleze la ajutorul și la sfatul preotului atunci când se află în necaz sau n-au cu cine să se sfătuiască.

1635084822183blob

La sfârșitul Sfintei Liturghii, fiind totodată Ziua Mondială a Misiunilor, Arhiepiscopul de București a mai amintit că și Arhidieceza de București are o misiune în Kenya și i-a îndemnat pe oameni să se roage pentru misiuni și misionari, și totodată, să fie și ei misionari, să-i cheme și pe alții la Cristos, așa cum au făcut ucenicii din evangelie care l-au condus pe orbul Bartimeu la Cristos.

Îi mulțumim ÎPS Aurel Percă pentru vizită, pentru cuvintele de încurajare, pentru bucuria de-a fi și de-a ne ruga împreună.

Pr. Iosif Balint

Hits: 576

/ Știri / Tags:

Share the Post