Sărbătoarea Sfintei Faustina Kowalska la Catedrala Sf. Iosif

20211005_175343

Sărbătoarea Sfintei Faustina Kowalska la Catedrala Sf. Iosif

Marți, 5 octombrie 2021, sărbătoarea Sfintei Faustina Kowalska a fost marcată într-un mod special la Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti: două ore de Adorație Euharistică și Sfânta Liturghie concelebrată de Pr. Eugen Bortoş, Pr. Iosif Ghiuzan, Pr. Eusebiu Pişta şi Pr. Emil Moraru. Adorația Euharistică a fost animată de membrii grupului de rugăciune „Faustinum România”, care au rostit rugăciuni, meditații și fragmente din scrierile Sf. Faustina Kowalska.  Cântecele Mariei Luisa Andrici, organistă a catedralei, au înălţat  gândurile şi inimile celor prezenţi către Dumnezeu, i-au ajutat să-L preamărească şi să se apropie mai mult de El.

20211005_174852

În predica sa de la Sfânta Liturghie, Părintele Iosif Ghiuzan a subliniat câteva puncte de referinţă din viaţa şi spiritualitatea Sfintei Faustina şi ne-a îndemnat ca, aşa cum ea s-a întâlnit cu Milostivirea Divină şi a vorbit despre aceasta, asa cum ea a avut o legatură strânsă cu Sfânta Euharistie, cu jertfa lui Cristos mereu actualizată prin Sfânta Liturghie, tot la fel şi noi să fim mereu aproape de sacramentul Milostivirii şi să propovăduim Milostivirea lui Dumnezeu. Ne-a îndemnat să-i cerem Sfintei Faustina harul de a fi apostoli ai Milostivirii, să vorbim despre momentele de întâlnire cu Milostivirea Divină din viaţa noastră ca, astfel, să-i aducem şi pe alţii la întâlnirea cu Sacramentul milostivirii.

20211005_154407

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Părintele Emil Moraru a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru participarea la sărbătoare şi a spus că „nu la fel ca Sfânta Faustina, dar suntem şi noi apostoli ai Milostivirii Divine acolo unde Providenţa Divină ne-a aşezat.”

Gheorghe Baltă – Grupul „Faustinum”

Hits: 617

/ Știri / Tags:

Share the Post