Deschiderea anului academic 2021-2022 la Seminarul Mare de la Iași

itrc iasi deschidere an univ 8

Deschiderea anului academic 2021-2022 la Seminarul Mare de la Iași

Vineri, 1 octombrie 2021, în sărbătoarea Sfintei Tereza a Pruncului Isus, Patroana secundară a Seminarului Major „Sfântului Iosif” din Iași, ca în fiecare an, a avut loc deschiderea anului academic pentru seminariști. Acest eveniment a fost marcat de o Sfântă Liturghie solemnă în capela seminarului prezidată de PS Iosif Păuleț, Episcop de Iași. La acest eveniment a participat PS Petru Gherghel, Episcop Emerit de Iași, Pr. Daniel Bulai ca reprezentant al Arhidiecezei de București, și întregul corp profesoral și formativ al seminarului în frunte cu noul rector, pr. Ștefan Lupu.

În cadrul omiliei, PS Iosif Păuleț a subliniat că deși Sfânta Tereza nu a făcut niciodată studii, ea este totuși declarată „Doctor al Bisericii”, și trebuie să privim la ea, care era mai în vârstă decât majoritatea seminariștilor, dar totuși a ajuns la obiectivul pe care îl urmărim cu toții, sfințenia. De aceea trebuie să învățăm de la ea, mai ales lucrurile mici cum ar fi simplul fapt al recunoștinței, dar și lucrurile mari cum sunt simțul eclezial, adică iubirea pe care trebuie să o manifestăm față de Biserica pe care ne pregătim să o slujim.

screenshot-2021-10-04-at-17-44-15

În cuvântul său de la finalul Sfintei Liturghii, Pr. Daniel Bulai, reprezentantul Arhidiecezei de București, a subliniat „unitatea și comuniunea profundă între Arhidieceza de București și Dieceza de Iași”, transmițând mesajul Arhiepiscopului de București:  „ÎPS Aurel Percă, PS Cornel Damian și întregul cler al Arhidiecezei de București urează tuturor seminariștilor, și mai ales seminariștilor care se pregătesc să fie preoți în Arhidieceza de București un nou an academic binecuvântat de Dumnezeu, cu multe daruri spirituale, dar și cu multe daruri intelectuale”. Adresându-se PS Iosif Păuleț și Părinților profesori ai seminarului, Pr. Daniel Bulai a concluzionat: „„Vrem să vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru seminariști”.

Foto: Ercis Media

La redactarea materialului s-au folosit informații din articolul lui Ciprian Fechetă

Hits: 260

/ Știri / Tags: , , ,

Share the Post