ÎPS Aurel Percă s-a întâlnit cu ES Michel Aoun, Episcop de Jbeil, Vizitator Apostolic pentru Maroniți

7742b278-3f9f-478f-82ac-722d2abd05a0 2

ÎPS Aurel Percă s-a întâlnit cu ES Michel Aoun, Episcop de Jbeil, Vizitator Apostolic pentru Maroniți

Miercuri, 29 septembrie 2021, ÎPS Aurel Percă a primit vizita Excelenței Sale Michel Aoun, Episcop de Jbeil (Byblos – Liban), Vizitator Apostolic pentru Maroniți în Bulgaria și România.  În cadrul întâlnirii, s-au discutat aspecte privind necesitățile pastorale ale Parohiei catolice de rit maronit Sfântul Sharbel Makhluf din Dimieni (Ilfov), parohie teritorială pentru credincioșii de rit maronit din România, care începând cu data de 1 septembrie 2021 va avea un nou Paroh: Pr. Abdo Bou Daher, numit de ÎPS Aurel Percă, prin decret arhiepiscopal.

Comunitatea catolică de rit maronit din Bucureşti s-a format în ultimii 30 de ani, iar la început a fost găzduită pentru celebrările duminicale de către Congregaţia Fraţii Sf. Ioan şi de Parohia Preasfânta Inimă a lui Isus, ÎPS Ioan Robu fiind, la acea vreme, Ordinarius pentru creştinii din Orientul Mijlociu prezenţi pe teritoriul Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti.  Din 2013, comunitatea are o biserică la Dimieni (Ilfov), dedicată Sf. Sharbel. Din comunitatea parohiei Sf. Sharbel Markluf fac parte credincioși din Liban, Irak, Siria, Palestina, de diferite rituri: maronit, caldeean, greco-catolic, siriac, romano-catolic. Punctul comun care îi reuneşte este limba arabă. Sfintele Liturghii sunt celebrate în rit maronit, caldeean sau latin.

whatsapp-image-2021-09-30-at-10-57-13

ÎPS Aurel Percă a efectuat o vizită pastorală în comunitatea de la Dimieni pe data de 30 mai 2021. Cu această ocazie, ÎPS Aurel Percă s-a întâlnit cu membrii consiliului și al comisiilor parohiale, care i-au prezentat pe scurt activitățile și necesitățile parohiei. Parohia Sfântul Sharbel organizează pregătire pentru Prima Sfântă Împărtășanie în arabă, română, franceză și engleză. Cu ajutorul călugărițelor Maicii Tereza (Misionarele Carității), și călugării Maicii Tereza, Parohia oferă lunar un prânz pentru săraci, ajută copiii în spitale și familiile în dificultate din Tunari și din câteva parohii din Bucureşti. În plus, comunitatea ajută familiile încercate din Liban, Irak și Siria.

 

 

 

Hits: 723

/ Știri / Tags: ,

Share the Post