Vizita ÎPS Aurel Percă în Parohia Sfântul Sharbel Makhluf (Dimieni, Ilfov)

PHOTO-2021-06-01-10-07-46 (10)

Vizita ÎPS Aurel Percă în Parohia Sfântul Sharbel Makhluf (Dimieni, Ilfov)

Duminică, 30 mai 2021, în solemnitatea Sfintei Treimi, a fost o zi specială pentru credincioșii din Parohia Sfântul Sharbel Makhluf, parohie personală pentru credincioșii de limba arabă. ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a prezidat Sfânta Liturghie. Au concelebrat Pr. Gabriel Popa, Pr. Francisc Doboș și parohul comunității, Pr. Joseph Derian.

În această biserică din localitatea Dimieni, foarte aproape de București, creștinii catolici de limbă arabă din România, participă cu bucurie la Sfintele Taine, cu inima deschisă în credință și iubire față de Dumnezeu. Parohia este formată din diferite ţări: Liban, Iraq, Siria, Palestina şi diferite rituri: maronit, caldeean, greco-catolic, siriac, romano-catolic. Punctul comun care îi reuneşte este limba arabă. Deşi sunt mai multe ţări şi rituri, parohia formează o singură familie. Liturghiile se celebrează în rit maronit sau caldeean sau latin şi sunt întotdeauna subtitrate pe ecran în limba arabă şi română.

La inceputul Sfintei Liturghii, ÎPS Aurel Percă a dorit să împărtășească celor prezenți bucuria de a fi alături de ei în această zi solemnă.

„Atât de mult ne-a iubit Dumnezeu -spunea Sfântul Ioan- încât l-a trimis pe Fiul Său pentru ca noi să avem viață și știm că această operă prin care Cristos și-a dat viața s-a realizat prin patima, moartea și învierea sa și nu s-a oprit acolo, Cristos s-a înălțat la cer și a promis că se întoarce la Tatăl și de acolo va trimite un apărător, pe Duhul Sfânt. Iată, deci, cele trei persoane ale Sfintei Treimi care formează un singur Dumnezeu. Ne mărturisim credința într-un singur Dumnezeu în trei Persoane. Sigur, este un mister, o taină”, a explicat Arhiepiscopul de București. De asemenea, ÎPS Aurel Percă a făcut referire la faptul că Dumnezeu iubește omul, Dumnezeu este cel care l-a creat, dar și cel care veghează asupra omului, reamintind faptul că toți suntem botezați în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh. În încheierea predicii, ÎPS Aurel Percă a dorit să își exprime solidaritatea față de toți credincioșii din Liban, pentru situațiile dificile prin care trec.

La finalul Sfintei Liturghii, Pr. Joseph Derian și-a exprimat recunoștința pentru grija Bisericii Romano-Catolice din Romania și a ÎPS Aurel Percă pentru creștinii catolici de limba arabă, maroniți și caldei. Ca semn de recunoștință pentru Sfânta Fecioară Maria, în ultima duminică a lunii mai, statuia ei a fost purtată în procesiune în interiorul bisericii, iar toți cei prezenți au cântat într-un glas imnuri închinate Sfintei Fecioare.

Cu această ocazie, ÎPS Aurel Percă s-a întâlnit cu membrii consiliului și al comisiilor parohiale, care i-au prezentat pe scurt activitățile și necesitățile parohiei. Parohia Sfântul Sharbel organizează pregătire pentru Prima Sfântă Împărtășanie în arabă, română, franceză și engleză. Cu ajutorul călugărițelor Maicii Tereza (Misionarele Carității), și călugării Maicii Tereza, Parohia oferă lunar un prânz pentru săraci, ajută copiii în spitale și familiile în dificultate din Tunari și din câteva parohii din Bucureşti. În plus, comunitatea ajută familiile încercate din Liban, Irak și Siria.

Simona Banu

Hits: 267

/ Știri / Tags:

Share the Post