Exerciții spirituale la Ciofliceni pentru preoții din ARCB

WhatsApp Image 2021-09-28 at 15.47.45

Exerciții spirituale la Ciofliceni pentru preoții din ARCB

În perioada 27 septembrie – 1 octombrie 2021, 22 de preoți din Arhidieceza de București sunt reuniți la Mănăstirea Carmelitană de la Ciofliceni pentru Exercițiile spirituale cu tema „Preotul – scrisoarea lui Dumnezeu pentru lumea de azi”.

whatsapp-image-2021-09-29-at-09-42-41

Pornind de la pasajul biblic din 2 Cor 3, 2-3 – „Voi sunteţi scrisoarea noastră, scrisă în inimile noastre, cunoscută şi citită de toţi oamenii. Căci este evident că voi sunteţi scrisoarea lui Cristos alcătuită de noi, scrisă nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui viu, nu pe table de piatră, ci pe tablele de carne ale inimii”, meditațiile susținute de Pr. Emil Moraru, Responsabilul Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB, au în centru asumarea identității sacerdotale, înrădăcinarea spirituală adevărată în Cristos, printr-o căutare constantă a coerenței vieții, exemplaritatea evanghelică și fidelitatea față de Biserică. Preotul este chemat să simtă cu Biserica sau în Biserică și să fugă de pericolul izolării, al clericalismului și al laicizării. Într-o Biserică redusă la tăcere sau într-o lume unde există o eclipsă a lui Dumnezeu, preotul, urmând îndemnul Papei Francisc, este chemat să iasă spre periferiile existențiale.

whatsapp-image-2021-09-29-at-08-04-28

Programul include meditații, Sfânta Liturghie, recitarea Breviarului, Adorație euharistică, Sf. Rozariu sau Calea Crucii, dar și momente de comuniune sacerdotală.

Hits: 2333

/ Știri / Tags:

Share the Post