Ora de rugăciune a preoților în Parohia Adormirea Maicii Domnului din București

WhatsApp Image 2021-09-23 at 09.14.35

Ora de rugăciune a preoților în Parohia Adormirea Maicii Domnului din București

Preoții din parohiile și comunitățile religioase din București și din împrejurimi s-au adunat, așa cum este obiceiul în fiecare lună, pentru a participa la ora de rugăciune, ce s-a organizat în Parohia Adormirea Maicii Domnului din București. Într-o atmosferă spirituală deosebită, Părintele Paroh Mihai Mărtinaș, împreună cu Părintele vicar Viorel Cuș, au pregătit o înălțătoare oră de rugăciune, invitându-ne să-l adorăm pe Isus în Taina Sfintei Euharistii. În cadrul orei de adorație, ne-am rugat și Ora Medie pentru tot poporul lui Dumnezeu.

În timpul rugăciunii, Părintele paroh Mihai Mărtinaș a propus momente profunde de meditație, din cartea „In Sinu Jesu. Jurnalul unui preot la rugăciune” scrisă de un călugăr benedictin anonim și publicată în 2019 la Editura ARCB. Părintele paroh Mihai ne-a amintit că Euharistia este fundamentală pentru viața preoților, și în egală măsură, pentru fiecare credincios în parte; viața preotului este strâns legată de celebrarea exemplară a Euharistiei, dar și de adorarea Mântuitorului în Sfânta Taină a Euharistiei.

Spre finalul programului spiritual, Pr. Emil Moraru ne-a împărtășit experiența pe care a trăit-o la Congresul Internațional Euharistic, organizat anul acesta la Budapesta, în perioada 5-12 septembrie 2021. Părintele Emil Moraru a relatat cum a participat la pelerinaj alături de ÎPS Aurel Percă și alți câțiva preoți din ARCB care au călăuzit spiritual un grup de pelerini de la Parohia Sfânta Maria a Harurilor (Bărăția) din București. Părintele Emil a subliniat una dintre expresiile Papei Francisc, care spunea că preotul nu trebuie să se închidă în spatele ritualurilor, ci să se deschidă în fața lumii, pentru a spune că doar dacă stăm alături de Isus, viața noastră poate avea un sens.

După ce cu toții ne-am hrănit sufletește în fața Sfintei Euharistii, a urmat o întâlnire cordială în cadrul căreia s-a oferit o agapă.

Mulțumim preoților din Parohia Adormirea Maicii Domnului pentru toate câte au oferit pentru această oră de rugăciune lunară.

Pr. Eugen Răchiteanu

Hits: 674

/ Știri

Share the Post


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php:117 Stack trace: #0 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(20): cloudfw_fontface_render() #1 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(9): cloudfw_font_engine_render() #2 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/framework/core.init.php(229): cloudfw_font_engine() #3 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(308): cloudfw_admin_footer_init('') #4 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #5 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/general-template.php(3059): do_action('wp_footer') #7 /home/r58715arcb/pub in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php on line 117