Hramul Parohiei Maica Îndurerată (Bucureștii Noi)

WhatsApp Image 2021-09-16 at 10.39.55

Hramul Parohiei Maica Îndurerată (Bucureștii Noi)

Miercuri, 15 septembrie 2021, Parohia Bucureștii Noi a îmbrăcat hainele de sărbătoare. Ca în fiecare an, foarte mulți credincioși, persoane consacrate și preoți au răspuns invitației Părintelui paroh Ghiurcă Giurgi, iar micuța biserică dintre copaci și verdeață i-a primit pe toți, semn că Maica Domnului adună sub mantia ei largă pe toți cei de bună credință.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de Părintele profesor Emil Moraru, prodecanul Facultății de Teologie Romano-Catolică din București, Responsabilul Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB, înconjurat la altar de mai mulți preoți din parohiile bucureștene și împrejurimi.

La predică, Părintele Marius Taloș SJ ne-a îndemnat cu iubire, folosind cuvintele din liturghia bizantină „să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte”, așa cum Preasfânta Fecioară Maria a trăit întreaga viață și să o urmăm îndeaproape, ca exemplu și mod de viață, pentru a ne putea bucura alături de ea în slava cerească.

Atmosfera în biserică a fost de o trăire plină de viață, cântecele fiind acompaniate și de sunete de tobă, amintind de psalmii Vechiului Testament și de bucuria exprimată de poporul ales pentru Domnul.

După celebrarea euharistică, Părintele paroh emerit Martin Cabalaș a ținut să aducă mulțumiri unor preoți prezenți la sărbătoarea hramului, dar și celor care au participat la organizarea și pregătirea acesteia, invitându-i apoi pe toți în curtea parohiei la o agapă susținută de binefăcătorii parohiei.

După momentele frumoase de reîntâlnire și împărtășire cu cei dragi, fiecare a plecat întărit și încredințat că Maica Domnului, fie și sărbătorită cu apelativul de „îndurerată”,  adus bucurie în sufletele noastre, amintindu-ne să  încredințăm prin rugăciuni durerile noastre de zi cu zi, iar ea va mijloci pentru noi la Fiul ei și le va transforma în bucurii și împliniri pentru fiecare în parte la momentul potrivit.

Daniel Marius Filip

Hits: 913

/ Știri / Tags:

Share the Post