Jubileu de 25 de ani de viață consacrată pentru cinci surori din Congregatio Jesu

surori

Jubileu de 25 de ani de viață consacrată pentru cinci surori din Congregatio Jesu

„Mi-am propus să îmbrățișez cu mare iubire tot ceea ce în viață și în modul de a trăi mă face asemenea lui Cristos.” (Maria Ward)

Cu mare bucurie și recunoștință, sâmbătă 28 august 2021, Comunitatea surorilor Congregatio Jesu din Popești Leordeni a sărbătorit Jubileul de argint – 25 de ani de viață consacrată – a cinci membre: Sr. Narcisa Furieșu, Sr. Octavia Iștoc, Sr. Olimpia Iștoc, Sr. Elena Cimpoeșu și Sr. Lavinia Șerban.

Într-o atmosferă caldă și solemnă a Sfintei Liturghii de aducere de mulțumire, prezidată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Mitropolit de București, Aurel Percă, alături de numeroși preoți care au concelebrat, cuvintele Păstorului, pline de încurajare, înțelepciune și bunătate, au rezonat puternic în inimile celor prezenți la sărbătoare, alături de ecoul cuvintelor Părintelui predicator Marius Taloș SJ, care ne-a îndemnat să privim la brațele întinse pe Cruce ale lui Isus, pentru a descoperi mereu iubirea infinită a Mântuitorului față de fiecare dintre noi, și a o oferi lumii întregi, acolo unde ne trimite El.

img-20210830-wa0021

Punctul culminant al Sfintei Liturghii a constituit reînnoirea FIAT-ului/ DA-ului nostru, ca un ecou care a străbătut cei 25 de ani de dăruire, din ziua consacrării noastre. Momentul solemn al reînnoirii dăruirii noastre s-a realizat înaintea primirii Sfintei Împărtășanii, ca o pecetluire a dăruirii de sine.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Sr. Monica Cojan, Superioara Provincială a Provinciei Latino-Europene, după ce și-a exprimat bucuria și recunoștința față de Păstorul Arhidiecezei noastre, mulțumindu-i pentru prezența sa, din nou în mijlocul nostru, l-a felicitat pentru frumoasa vârstă împlinită, dând glas și sentimentelor de bucurie, emoție și recunoștință pentru tot binele și harul cu care Domnul ne-a însoțit și călăuzit pe noi, surorile jubiliare.

Vizita-surpriză a Înaltpreasfințitului Aurel în spațiul special amenajat pentru agapa de după Sfânta Liturghie, care a reunit laolaltă familiile și prietenii noștri, ne-a bucurat foarte mult.

Îi mulțumim din inimă corului, care a înălțat sufletele celor prezenți la sărbătoare, cât și fiecărei surori în parte pentru dăruirea, disponibilitatea și creativitatea cu care s-au implicat în pregătirea Jubileului.

Pentru noi, surorile jubiliare, a fost o sărbătoare a inimii și a recunoștinței, un moment privilegiat în care ne-am reînnoit Da-ul nostru și ofranda vieții, cu aceeași bucurie și generozitate, cu care am făcut-o în urmă cu 25 de ani.

Am fost înconjurate de multă căldură și iubire de către surorile din Congregația noastră, dar și de membrii familiilor, de rudele, prietenii și colaboratorii noștri.

Pentru tot modul frumos prin care a lucrat Dumnezeu în viața noastră în toți acești ani, pentru Congregația din care facem parte și pentru toate harurile primite îi mulțumim lui Dumnezeu printr-un AD MAJOREM DEI GLORIAM! (Sr. Elena Cimpoeșu CJ)

img-20210830-wa0009

Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți și să ne însoțească cu harul său, astfel încât să reușim să facem “Binele și să-l facem bine”, așa cum ne îndeamnă Fondatoarea noastră, Maria Ward.

Sr. Lavinia Șerban CJ, Comunitatea din Rodas, Cuba

Sfânta Liturghie cu reînnoirea voturilor poate fi urmărită aici.

Hits: 2449

/ Știri / Tags:

Share the Post