Videomesaj al Papei Francisc: îndemn la vaccinare împotriva COVID-19

Screenshot 2021-08-18 at 09.59.15

Videomesaj al Papei Francisc: îndemn la vaccinare împotriva COVID-19

Miercuri, 18 august 2021, a fost difuzat un videomesaj al Papei Francisc în care Sfântul Părinte încurajează vaccinarea împotriva COVID-19. Mesajul este destinat în special țărilor din America Latină, dar are și o valență globală.

Traducerea mesajului:

În spirit fratern, mă alătur acestui mesaj de speranță pentru un viitor mai luminos. Mulțumită lui Dumnezeu și muncii multora, avem acum vaccinuri care să ne protejeze de COVID-19. Ele ne oferă speranța de a pune capăt pandemiei, dar numai dacă sunt disponibile pentru toți și dacă lucrăm împreună.

A se vaccina cu vaccinuri autorizate de autoritățile competente este un act de iubire. Și contribuția la asigurarea vaccinării majorității oamenilor este un act de iubire. Iubire pentru sine, iubire pentru familia și prietenii cuiva, iubire pentru toți oamenii. Iubirea este și socială și politică, există iubire socială și iubire politică; este universală, plină întotdeauna de mici gesturi de caritate personală, capabile să transforme și să îmbunătățească societățile (cf. Laudato si’, nr. 231, cf. Fratelli tutti, 184).

Vaccinarea este o modalitate simplă, dar profundă, de a promova binele comun și de a avea grijă unul de celălalt, în special de cei mai vulnerabili. Mă rog lui Dumnezeu ca fiecare să-și aducă propriul său mic bob de nisip, propriul său gest mic de iubire; oricât de mică, iubirea este întotdeauna măreață. Să contribuim cu aceste mici gesturi pentru un viitor mai bun.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și vă mulțumesc.

Mesajul poate fi vizionat în limba spaniolă aici.

Foto: captură Vatican Media

Hits: 411

/ Știri / Tags: ,

Share the Post