Intenția de rugăciune a Papei pentru august: „Biserica pe cale”

Screenshot 2021-08-03 at 18.13.42

Intenția de rugăciune a Papei pentru august: „Biserica pe cale”

Vocația specifică a Bisericii este evanghelizarea, care nu este prozelitism, nu. Vocația sa este evanghelizarea; mai mult, identitatea Bisericii este evanghelizarea.

Nu putem reînnoi Biserica decât discernând voia lui Dumnezeu în viața noastră de zi cu zi și pornind într-o transformare călăuzită de Duhul Sfânt. Propria noastră reformare ca persoane este acea transformare. Permițându-i Duhului Sfânt, darul lui Dumnezeu în inimile noastre, să ne amintească învățătura lui Isus și să ne ajute s-o punem în practică.

Să începem să reformăm Biserica cu o reformare a noastră, fără idei prefabricate, fără prejudecăți ideologice, fără rigiditate, ci mai degrabă mergând înainte pe baza experienței spirituale – o experiență de rugăciune, o experiență de caritate, o experiență de slujire.

Visez la o opțiune și mai misionară: una care iese în întâmpinarea altora fără prozelitism și care își transformă toate structurile pentru evanghelizarea lumii de astăzi.

Să ne amintim că Biserica are întotdeauna dificultăți, este mereu în criză, pentru că este vie. Lucrurile vii trec prin crize. Numai morții nu au crize.

Să ne rugăm pentru Biserică, ca ea să primească de la Duhul Sfânt harul și puterea de a se reforma în lumina Evangheliei.

Mesajul video al Papei Francisc cu subtitrare în limba română poate fi urmărit aici.

 

Sursa: Biroul de presă al Sf. Scaun
Foto: Vatican Media – captură

Hits: 230

/ Știri / Tags:

Share the Post