Tineri din ARCB, la campusul de formare pentru animatorii parohiali de la Pârâul Rece

212711255_4104889686230815_3411277282569022753_n

Tineri din ARCB, la campusul de formare pentru animatorii parohiali de la Pârâul Rece

Cunoașteți acel moment când simțiți că nimic nu e întâmplător și Providența lucrează în fiecare dintre noi? Într-un moment ca acesta a luat naștere inițiativa acestui campus de formare, organizat de Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT), care inițial nu era planificat în calendarul anului pastoral 2020-2021. Cursul de formare pentru animatori parohiali din luna mai pe care l-am avut la Mănăstirea de la Ciofliceni ne-a încărcat cu mult entuziasm, speranță și optimism, iar asta datorită participanților prezenți. Și pentru că ne-am luat foarte greu rămas bun în luna mai de la participanți, am decis ca în perioada 1-4 iulie să ne revedem cu ei la Pârâul Rece. Ne-am adunat aproximativ 50 de adolescenți și tineri și am petrecut 4 zile minunate împreună.

Au fost zile în care ne-am cunoscut fiecare pe noi înșine, ne-am descărcat sufletele, am fost empatici, am oferit zâmbete, îmbrățișări, priviri calde pline de iubire și grijă, tocmai pentru că asta am vrut să fie ideea întâlnirii: cunoaștere de sine și coeziune de grup. Am mers pe premisa că un adolescent sau tânăr, pentru a fi implicat și curajos în a lua inițiative, trebuie să fie mai întâi bine cu el însuși.

Momentele formative de joi, vineri și prima parte a zilei de sâmbătă le-a moderat Pr. Adrian Cojoc, care ne-a ajutat în organizarea acestui curs și a contribuit la bunăstarea și deschiderea participanților. Sâmbătă seara, Pr. Marian Blaj, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Tineretului, a ținut un workshop despre cum putem organiza eficient evenimente cu grupul de tineri parohiali și lucrătorul pastoral.

Programul a fost unul foarte divers: momente de formare, momente de jocuri, momente de comuniune cu Dumnezeu (rugăciuni, Liturghii adaptate tematicii) și o încercare de drumeție (încercare pentru că pe drum ne-a prins ploaia torențială și a trebuit să ne întoarcem la cazare).

După momentele de concluzii și evaluare a campusului, au venit răspunsuri neașteptat de pozitive de la participanți. S-au simțit cu toții minunat, au reușit să treacă de inhibiții, să se cunoască între ei, să lege prietenii și cel mai important: „au putut să se comporte natural, fără a se simți judecați”; am citat din feedback-ul unui tânăr.

Îi mulțumim Pr. Marian Blaj că a făcut posibil acest campus, îi mulțumim Pr. Adrian Cojoc pentru toată disponibilitatea și deschiderea în a colabora cu noi, mulțumim tinerilor organizatori din CDPT pentru timpul pe care îl dăruiesc și mulțumim participanților, fără de care nimic nu ar fi fost posibil.

Nu în ultimul rând, îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate cele reușite în cele 4 zile și ne rugăm în continuare ca El să ne aibă în paza Sa și să ne inspire în activitatea noastră.

Theodora Bratu
Lider al echipei diecezane CDPT

Mai multe fotografii din campus se găsesc pe pagina Facebook CDPT

Hits: 522

/ Știri / Tags:

Share the Post