Școala de cateheți, un nou proiect al Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB, sub patronajul Academiei Teologice „Anton Durcovici”

cateheti

Școala de cateheți, un nou proiect al Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB, sub patronajul Academiei Teologice „Anton Durcovici”

Pentru cine?

Școala de cateheți se adresează creștinilor care doresc să-și aprofundeze credința și să o transmită mai departe. Fiecare creștin este chemat să-și cunoască mai bine credința pentru a o trăi cu adevărat și pentru a o mărturisi.

Școala de cateheți a fost fondată în 2021 de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București pentru a răspunde mai bine necesității formării creștine în Arhidieceza Romano-Catolică de București, aflându-se sub patronajul Academiei Teologice „Anton Durcovici“.

Cu cine?

Școala de cateheți apelează la cei care sunt deja animatori pastorali sau cei care doresc să se implice mai mult în viața pastorală a parohiei, pentru a-i pregăti în vederea slujirii de catehet.

Parcursul propus pentru anul 2022-2023 cuprinde serii tematice dezvoltate după schema Catehismului Bisericii Catolice și al altor documente ale Magisteriului Bisericii.

Cum?

Întâlnirile vor avea loc după-amiaza, începând din toamna acestui an, în clădirea Institutului Teologic Romano-Catolic din București.

Cursurile se vor preda într-un limbaj accesibil tuturor, nefiind necesare studii teologice anterioare.

Scopul?

Instituirea oficială în slujirea de catehet în comunitățile parohiale ale Arhidiecezei. Slujirea de catehet instituit printr-un rit liturgic a fost stabilită de Papa Francisc prin Scrisoarea apostolică  Antiquum ministerium, publicată la data de 11 mai 2021.

Intrarea este liberă!

Cursurile sunt gratuite.

Pentru înscriere, este necesară o recomandare din partea parohului propriu.

Doritorii se pot înscrie la Oficiul Pastoral pentru Cateheză, str. General Berthelot 19, București, Sectorul 1, telefon: 0730014756; email: premilmoraru@yahoo.fr

 

Pr. Emil Moraru

Responsabil al Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB

 

Hits: 342

/ Știri / Tags:

Share the Post