Hramul Parohiei Nașterea Sf. Ioan Botezătorul (Cernavodă) și jubileu sacerdotal

cover cernavoda

Hramul Parohiei Nașterea Sf. Ioan Botezătorul (Cernavodă) și jubileu sacerdotal

În data de 20 iunie 2021 a avut loc Sfânta Liturghie solemnă dedicată celei de a 17-a celebrări a hramului Bisericii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Cernavodă, de la sfințirea acestei biserici în data de 25 iunie 2005.

Alături de enoriași și de Părintele paroh Laurențiu Ghența au fost Părintele Ionel Pojum, Decan de Constanta, Părintele Emil Moraru, responsabilul Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB și invitatul special la acest eveniment, Părintele Alexandru Cobzaru, preot pensionar, colaborator la Parohia Bărăția din București, care a prezidat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

Sărbătoarea deosebit de frumoasă pentru comunitatea din Cernavodă a fost completată de o scurta prezentare realizatăde Părintele Emil Moraru, a cărții nou apărute sub egida Oficiului Pastoral pentru Cateheză, intitulată „Sfânta Liturghie-Catehezele Papei Francisc”, care a suscitat un real interes printre participanți.

Finalul Sfintei Liturghii a fost marcat de scurta omagiere pe care Părintele paroh Laurențiu Ghența a adresat-o Părintelui Alexandru Cobzaru, care în zilele urmatoare, în data de 24 iunie 2021, sărbătorește jubileul de 50 de ani de la hirotonirea sa ca preot (24 iunie 1971). Au fost amintite principalele repere din experiența pastorală a sfinției sale.

Mulțumim pentru participare invitaților care ne-au fost alături pentru desfășurarea acestei sărbători a comunității romano-catolice din Cernavodă.

Bruno Mărculescu

Hits: 815

/ Știri

Share the Post