ÎPS Ioan Robu, la hramul Parohiei „Preasfânta Inimă a lui Isus” (Biserica Franceză), București

WhatsApp Image 2021-06-17 at 19.04.53

ÎPS Ioan Robu, la hramul Parohiei „Preasfânta Inimă a lui Isus” (Biserica Franceză), București

În ciuda vremii amenințătoare şi a alarmelor meteo, credincioșii Parohiei Preasfânta Inimă a lui Isus (Biserica Franceză) și nu numai, s-au îndreptat către biserică în ziua de hram închinată inimii lui Isus (11 iunie 2021). Sărbătoarea a fost dublată prin faptul că Înaltpreasfinţitul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, ne-a onorat cu prezența sa.

Părintele Tarciziu Şerban, în omilia sa, a vorbit despre mila unui Dumnezeu din Vechiul Testament în ciuda infidelității omului și mila lui Isus care se îndreaptă mereu spre cel sărac, bolnav și în suferință. Iar a imita inima blândă și smerită a lui Isus înseamnă să facem la fel. După îndemnul Sf. Paul, dragostea este îndelung răbdătoare, este binevoitoare, nu se poartă necuviincios. Să iubești inspirat de inima lui Isus și de îndemnul din 1Cor 13, 4-7 este un act greu de îndeplinit, dar dă valoare și demnitate fiecărei ființe umane, ne-a spus predicatorul.

La finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Ioan Robu a adresat un salut cald și primitor, împărtășind câte puțin despre locația unde se află acum și despre bucuria de a citi și de a  se ruga mai mult, ca Arhiepiscop emerit. Credincioşii s-au bucurat mult să-l vadă și să-l întâmpine cu aplauze și prietenie.

Biserica îmbrăcată în sărbătoare cu flori și oaspeți s-a bucurat de cântec și cor împreună cu alți invitați, preoți și instrumentiști talentați.

Mulțumind Domnului pentru sărbătoarea trăită, să-i cerem harul să ne găsim mereu locul în inima Iubirii și Milostivirii sale!

Sr. Gabriela Lungu FCJ

Hits: 621

/ Știri / Tags:

Share the Post