14 iunie 2021: Întrunirea Consiliului prezbiteral ordinar al ARCB

14 iunie 2021: Întrunirea Consiliului prezbiteral ordinar al ARCB

În ziua de 14 iunie 2021, s-a desfășurat la sediul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București Consiliul Prezbiteral ordinar convocat de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București.

La această reuniune au luat parte, alături de ÎPS Aurel Percă și PS Cornel Damian, aproape toți membrii de drept ai Consiliului prezbiteral.

De-a lungul întâlnirii au fost abordate teme legate de: desfășurarea anului pastoral 2020-2021, anumite precizări liturgice, inițiative ce privesc instituirea ministerului de catehet și de lector, grija Bisericii locale pentru viața misionară, probleme administrative în parohiile ARCB etc.

Întâlnirea s-a încheiat cu rugăciunea Orei Medii și cu binecuvântarea ÎPS Aurel Percă.

Conform Codului de Drept Canonic al Bisericii Romano-Catolice, Consiliul prezbiteral este format din clerici: episcopul auxiliar, vicarul general, vicarii episcopali, cancelarul diecezan, etc., și are rolul de a-l ajuta pe episcop în conducerea diecezei. În general, Consiliul prezbiteral – care este condus de episcopul diecezei – tratează chestiuni care țin de viața Bisericii locale: parohii, inițiative diecezane, coordonare a diferitelor activități ecleziale.

Biroul de presă al ARCB

Hits: 2837

Share the Post