Procesiunea cu Preasfântul Sacrament, din nou pe străzile Capitalei

WhatsApp Image 2021-06-07 at 18.53.31

Procesiunea cu Preasfântul Sacrament, din nou pe străzile Capitalei

După un an de întrerupere din cauza pandemiei, duminică, 6 iunie 2021, s-a desfășurat din nou în București procesiunea solemnă cu Preasfântul Sacrament, cu ocazia Solemnităţii Trupul și Sângele Domnului.

Procesiunea, care a durat aproximativ o oră, a început de la Biserica Italiană, la ora 15.00 și s-a încheiat la Catedrala Sfântul Iosif. Alături de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova, ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, PS Mihai Frățilă, Episcop greco-catolic de București, numeroși preoți, persoane consacrate și credincioși romano-catolici și greco-catolici au însoțit cu bucurie Preasfântul Sacrament pe străzile din centrul Capitalei, cu imnuri euharistice.

După încheierea procesiunii, ÎPS Aurel Percă a prezidat Sfânta Liturghie solemnă în Catedrala Sfântul Iosif, în cadrul căreia și-a exprimat bucuria de a avea posibilitatea acestei manifestări publice a credinței în Sfânta Euharistie, mulțumindu-le celor prezenți pentru participare.

Foto: Bogdan Moisă

 

Hits: 1136

/ Știri / Tags:

Share the Post