22 mai: Veghea de Rusalii de la Catedrala Sf. Iosif animată de tinerii Arhidiecezei

cover rusalii

22 mai: Veghea de Rusalii de la Catedrala Sf. Iosif animată de tinerii Arhidiecezei

Sâmbătă, 22 mai la ora 20:00, în Catedrala Sfântul Iosif, Centrul Diecezan pentru Pastorația Tineretului (CDPT) a organizat un moment comunitar de rugăciune împreună cu tinerii Arhidiecezei de București. Meditația a fost asupra misterului Rusaliilor; astfel am putut și noi să ne simțim precum apostolii în Cenacol. Fiecare din noi am cerut Duhului Sfânt să reverse harurile sale asupra noastră și să ne convertească inimile la iubire.

Programul a fost animat integral de tineri, împreună cu lucrătorii pastorali. Iar pentru că în cenacol, alături de apostoli, se afla și Sfânta Fecioară Maria, a fost inclus în rugăciune al treilea mister de slavă „Coborârea Duhului Sfânt”.

Știm că unul din semnele manifestării Duhului Sfânt este vorbirea în diferite limbi. Astfel, prima jumătate a rugăciunii „Bucură-te Marie” din cadrul Rozariului a fost spusă în diferite limbi (latină, engleză, franceză, maghiară, italiană, spaniolă, germană și portugheză). A doua jumătate a rugăciunii a fost rostită în română împreună cu toți cei prezenți.

Ne-am bucurat, de asemenea, că în mijlocul nostru au fost prezenți și s-au unit în rugăciune ÎPS Aurel Percă, dar și preoți din Arhidieceză și persoane consacrate. Să îl rugăm împreună pe Dumnezeu să îl trimită pe Duhul Sfânt ca să reînnoiască fața pământului.

Theodora Bratu
Lider al echipei diecezane CDPT

Hits: 505

/ Știri / Tags: ,

Share the Post