16 aprilie: Adunarea generală a Comitetului European pentru Educația Catolică (CEEC)

Untitled design

16 aprilie: Adunarea generală a Comitetului European pentru Educația Catolică (CEEC)

Vineri, 16 aprilie 2021,  între orele 10,00-17,00, a avut loc a 96-a Adunare Generală a Comitetului European pentru Educația Catolică. Din cauza pandemiei, evenimentul s-a desfășurat online.

Pe ordinea de zi au fost propuse următoarele teme: a fost aprobat Raportul Adunării Generale din 20 noiembrie 2020, a avut loc o prezentare a activității Secretarului General, domnul Guy Selderslagh și a Președintelui CEEC, domnul José María Alvira Duplá, aspecte statutare și particulare ale învățământului catolic din partea țărilor membre CEEC – Albania, Spania, Belgia, Germania, Norvegia, Portugalia etc).

Au avut loc discuții pe marginea unui Colocviu internațional cu scopul formării directorilor de școli și a profesorilor din școlile catolice. În acest sens, au fost prezentate câteva experiențe din domeniul formării directorilor de școli catolice din Belgia.

Un grup de lucru din cadrul Comitetului European pentru Educația Catolică a continuat prezentarea ideii de Proiect Erasmus+, cu propunerea de titlu: Apprendre en communauté dans un contexte numérique. Proiectul urmează ca după ce va fi finalizat să fie depus la Comisia Europeană.

De asemenea, Organizația Internațională a Învățământului Catolic (OIEC) a prezentat proiectul unei platforme/resursă cu scopul de a întări legăturile între toți cei implicați în învățământul catolic. Proiectul se numește Planet OIEC. Detalii despre acest proiect pot fi găsite aici: https://www.globalcatholiceducation.org/.

Următoarea întâlnire a CEEC este programată pentru luna octombrie 2021.

La această activitate, din partea Secretariatului Național pentru Educația Catolică (SNEC) din România, a participat Pr. Ion Riba.

Creat în anul 1974 ca Secretariat regional al Oficiului Internațional pentru Educația Catolică, Comitetul European pentru Educația Catolică (CEEC) este astăzi o Asociație internațională fără scop lucrativ, organizată conform legii belgiene și este instrumentul de cooperare a 29 de rețele de educație catolică din 27 de țări din Europa (printre care și România). CEEC este un punct de întâlnire pentru liderii acestor rețele, dar și un centru pentru studii și informații. Astfel, CEEC reprezintă peste 35.000 de școli și aproximativ 8 milioane de elevi.

Pr. Ion Riba

Responsabil al Oficiului pentru pastoraţia școlară şi predarea religiei al ARCB

Sursa: bisericacatolica.ro

Hits: 55

/ Știri / Tags: ,

Share the Post