Actualitatea creștină: Numărul de Paște, disponibil de joi, 1 aprilie

Revista Actualitatea Crestina – aprilie 2021

Actualitatea creștină: Numărul de Paște, disponibil de joi, 1 aprilie

În Joia Sfântă, 1 aprilie 2021, revista Arhidiecezei de București, Actualitatea creștină, va fi disponibilă la Librăria „Sf. Iosif” și în parohii.

Numărul din luna aprilie al revistei se deschide cu editorialul Păstorului Arhidiecezei, „Celebrăm un Paște nou”. ÎPS Aurel Percă își manifestă speranța de a celebra din nou Paștele conform tradițiilor noastre catolice, dar fără a uita de semnificația profundă a acestei sărbători: „Am dori să nu fie doar o replică a obiceiurilor cu care eram familiarizați: dorim să celebrăm din nou Paștele în bisericile noastre, cu toate riturile specifice, dar poate trebuie să ne amintim mai degrabă că trebuie să celebrăm un Paște nou”.

Rubrica L’Osservatore Romano amintește mesajul Patriarhului ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea, cu privire la anul scurs de pandemie, menționându-l  pe Patriarhul sârb Irineu, care a murit din cauza coronavirusului în noiembrie anul trecut. Totodată, Patriarhul Theophilos al III-lea face un apel la rugăciune de mijlocire și penitență pentru redescoperirea armoniei dintre Bisericile Ortodoxe surori. În rubrica Focus, dedicată liturgiei, aflăm informații despre dezvoltarea istorică și semnificația Octavei Pascale.

Revista propune o temă de mare actualitate pentru întreaga societate românească: necesitatea acordului scris al părinților pentru orele de educație sexuală a copiilor, temă reluată și de comunicatul transmis, în acest sens, de ÎPS Aurel Percă, în calitate de Președinte al Comisiei pentru Învățământ al CER.

La rubrica Biserică și societate, ni se adresează chemarea „Veniți și vedeți”, pentru a descoperi Casa Genoveva din Câmpulung Muscel, un proiect nou destinat pelerinilor. Tema păcii, abordată de către Toma de Aquino, se regăsește sub titlul „Sfântul Toma și buna înțelegere”, ca „o alternativă desăvârșită la războaie și certuri”.

Paginile de la rubrica Suflet tânăr ating o temă sensibilă din viața fiecărui adolescent sau tânăr: trupul frumos are nevoie de minte sănătoasă.

„Ce este un cloașter?”, „Cine sunt fondatorii acestuia?”, sunt o parte din întrebările noului articol istoric inedit: „Crâmpeie din istoria unui «cloașter» îngropat în uitare…”, propus de Mons. Ieronim Iacob, despre dominicanii de la Câmpulung Muscel.

Spiritualitatea Învierii marchează acest număr special de Paști. „Uniți în rugăciune la lumina Paștelui”, membrii familiei pot descoperi ce înseamnă Învierea Domnului, ajutați de exortația apostolică Amoris Laetitia, iar Pr. Tarciziu Șerban ne ajută să înțelegem că „Învierea Domnului învinge răutatea păcatelor”. Scrisoarea Pastorală pentru Învierea Domnului a ÎPS Aurel Percă este textul central al acestei ediții pascale a Actualității creștine. Iar la finalul revistei, Pr. Andrei Dumitrescu ne propune o lucrare a pictorului Noël Coypel, Învierea lui Cristos.

În paginile revistei se mai găsesc știri din țară, de la Vatican și din lume, anunțuri, idei pentru timpul liber.

 

 

Hits: 125

/ Știri

Share the Post