26-28 martie: Misiuni populare în Parohia Sf. Apostol Andrei (Mangalia)

Misiuni Populare Mangalia

26-28 martie: Misiuni populare în Parohia Sf. Apostol Andrei (Mangalia)

Zile de har în Parohia Sfântul Apostol Andrei din Mangalia! Între 26-28 martie 2021 au avut loc în parohie misiuni populare. Invitat special a fost Pr. dr. Emil Moraru, Responsabil al Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB, care a ținut predicile tematice din aceste zile ce se încadrează în parcursul Anului Jubiliar al Sfântului Iosif și al Anului „Familia Amoris Laetitia” în ARCB.

Vineri, 26 martie, la Sfânta Liturghie, Pr. Moraru a propus spre meditare credincioșilor imaginea Sfântului Iosif, modelul fiecărui credincios în trăirea de zi cu zi a credinței. Sfânta Liturghie a fost precedată de Calea Crucii, cu participarea generoasă a credincioșilor.

Sâmbătă, 27 martie, a avut loc o celebrare penitențială, urmată de un timp alocat Sacramentului Reconcilierii, în care credincioșii au putut să se pregătească sufletește pentru sărbătorile pascale. Seara, la Sfânta Liturghie, Părintele predicator a vorbit despre Exortația apostolică Amoris Laetitia și despre modul în care iubirea conjugală prinde formă și viață în trăirea de fiecare zi.

Pe 28 martie, întreaga comunitate catolică din Mangalia a celebrat Duminica Floriilor. Predica Părintelui Emil Moraru a adus în atenția credincioșilor frumusețea vieții de familie prezentată în Amoris Laetitia, propunându-le să mediteze la iubirea divină ca model de iubire în viața de familie.

La finalul celebrării, Părintele Paroh Cristian Antici a mulțumit Domnului și celor prezenți, dorind tuturor zile binecuvântate și roade sufletești după participarea la zilele de misiuni.

Pr. Lucian Ianuș

Hits: 299

/ Știri

Share the Post