ÎPS Aurel Percă la hramul Parohiei Buna Vestire (Râmnicu Sărat)

DSCF6666

ÎPS Aurel Percă la hramul Parohiei Buna Vestire (Râmnicu Sărat)

Sâmbătă, 20 martie 2021, comunitatea romano-catolică din Râmnicu Sărat a sărbătorit hramul bisericii din localitate, dedicat Bunei Vestiri. Sfânta Liturghie a fost prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, care a ținut să sublinieze, în cuvântul său de învățătură, bucuria cu care vine să-i întâlnească, fie și în situații de criză – sanitară și socială –, pe cei care-și pun toată încrederea în lucrarea Domnului și în ocrotirea Sfintei Fecioare Maria.

Măsurile specifice de rezistență în pandemie – respectiv purtarea măștilor, distanțarea fizică și reducerea numărului de participanți – nu i-au împiedicat pe enoriași să se bucure de prezența, în mijlocul lor, la zi de sărbătoare, a Arhiepiscopului de București, a Pr. Gabriel Popa, secretar eparhial, a preoților parohi Dominic-Carol Hîrja, Francisc Petruț si Martin Baciu (din Buzău, Romanu și Nehoiu), care au concelebrat Sfânta Liturghie alături de ÎPS Aurel Percă.

Pr. Pavel Encuță, parohul bisericii din Râmnicu Sărat, a ținut să le  mulțumească, în primul rând, bunului Dumnezeu și Fecioarei Maria, ocrotitoarea comunității de la margine de Bărăgan, apoi invitaților veniți să-i încurajeze pe enoriași și să le reamintească faptul că întotdeauna, în lucrările Sale sacre, Domnul ține seama de factorul uman, de nevoia de lumină și spiritualitate a ființei care poate rătăci drumul, dar care, prin rugăciune și credință, poate ajunge la liman.

                                                                                    Valeria Manta Tăicuțu

Hits: 101

/ Știri

Share the Post