Mesajul ÎPS Aurel Percă la consacrarea noului Episcop de Nicopole—Ruse (Bulgaria), Mons. Strahil Kavalenov

cq5dam.thumbnail.cropped.1000.563

Mesajul ÎPS Aurel Percă la consacrarea noului Episcop de Nicopole—Ruse (Bulgaria), Mons. Strahil Kavalenov

Pe 19 martie 2021, în Solemnitatea Sfântului Iosif, în Catedrala Sf. Paul al Crucii din Ruse, Nunțiul Apostolic în Bulgaria, Excelența Sa Mons. Anselmo Guido Pecorari, l-a consacrat pe Mons. Strahil Kavalenov Episcop al Diecezei de Nicopole, Bulgaria. Acest eveniment excepțional pentru viața Bisericii Catolice din Bulgaria și în mod special al Diecezei de Nicopole este un semn puternic al renașterii comunității catolice locale. Episcopii co-consacratori au fost Mons. Gheorghi Ivanov Jovčev – Episcop de Sofia și Plovdiv și Excelența Sa Mons. Christo Proykov — Episcopul Eparhiei de Sofia „Sf. Papă Ioan al XXIII-lea”.

Noul Episcop de Nicopole s-a născut la 25 martie 1966 și a fost hirotonit preot în 2009. El îi succede Episcopului Petko Jordanov Christov, O.F.M. Conv, trecut la cele veșnice pe 14 septembrie 2020.

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a transmis un mesaj de felicitări cu această ocazie: „Neputând participa la consacrarea episcopală, așa cum am anunțat deja, din cauza măsurilor împotriva pandemiei de coronavirus, mă alătur rugăciunii și invocării Duhului Sfânt pentru acest moment special pentru dvs. și pentru Biserica locală din Nicopole—Ruse, împreună cu Episcopul nostru auxiliar Cornel Damian și Arhiepiscopul emerit, Ioan Robu. Noi, episcopii din București, vă asigurăm de rugăciunile noastre, de apropierea noastră, nu numai teritorială, ci și spirituală, rugându-l pe Domnul, Păstorul cel Bun, să vă dea seninătate ca să vă îndepliniți cu bine drumul de slujire a celorlalți și ca să puteți fi un instrument al iubirii în mâinile Domnului”.

Foto: Vatican News Bulgaria

Hits: 110

/ Știri

Share the Post