Hramul Catedralei Sfântul Iosif

Screenshot 2021-03-20 at 10.25.38

Hramul Catedralei Sfântul Iosif

A doua celebrare a hramului Catedralei Sf. Iosif de la declanșarea pandemiei a fost marcată printr-o Sfântă Liturghie solemnă, prezidată vineri, 19 martie 2021, de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, alături de care au concelebrat ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar de București, PS Mihai Frățilă, Episcop greco-catolic de București, preoții Catedralei și preoți din București.

În cadrul predicii, ÎPS Aurel Percă a amintit principalele repere istorice ale dezvoltării cultului Sfântului Iosif, care este propus de Sfântul Părinte Papa Francisc ca reper și ocrotitor al întregii Biserici, în acest An Jubiliar dedicat lui. Această zi marchează și deschiderea Anului „Amoris Laetitia”, dedicat familiei, al cărei protector special este Sfântul Iosif. Arhiepiscopul de București a trasat momentele-cheie din parcursul Sfântului Iosif în Evanghelii. „Măreția lui Iosif se datorează lui Isus și Mariei. În fața misterului, el se lasă dezarmat și acceptă ceea ce Dumnezeu îi sugerează”.

Într-o lume în care suntem asaltați de zgomot, „admirăm tăcerea lui Iosif, care a înțeles că trebuie să tacă pentru a înțelege mai bine voința lui Dumnezeu”, iar asemenea lui, noi „trebuie să facem această tăcere interioară și exterioară pentru a asculta glasul lui Dumnezeu care ne vorbește”. Acest exercițiu al ascultării îl putem practica nu numai cu Dumnezeu, ci și cu semenii noștri, ca act de caritate. „Atitudinea de reculegere a lui Iosif a creat un spațiu pentru a îndeplini voința lui Dumnezeu”. Credința Sfântului Iosif este un alt exemplu de urmat, „pentru că el se încredea în totalitate în Cuvântul lui Dumnezeu”. Sfântul Iosif este și un exemplu de modestie – „putea să apară ca un protagonist, dar a fost mereu umil și tăcut”.

La finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Aurel Percă i-a felicitat pe toți cei care poartă numele Sfântului Iosif.

Hits: 156

/ Știri

Share the Post


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php:117 Stack trace: #0 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(20): cloudfw_fontface_render() #1 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(9): cloudfw_font_engine_render() #2 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/framework/core.init.php(229): cloudfw_font_engine() #3 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(308): cloudfw_admin_footer_init('') #4 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #5 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/general-template.php(3059): do_action('wp_footer') #7 /home/r58715arcb/pub in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php on line 117