Arhiepiscopia Romano-Catolică de București se solidarizează cu Biserica Ortodoxă Română cu privire la vandalizarea lăcașului ortodox din Parcul IOR

Biserica_din_Parcul_Titan

Arhiepiscopia Romano-Catolică de București se solidarizează cu Biserica Ortodoxă Română cu privire la vandalizarea lăcașului ortodox din Parcul IOR

Știrea vandalizării bisericii ortodoxe din Parcul IOR (Titan) pe data de 19 martie, când credincioșii romano-catolici îl sărbătoresc pe Sfântul Iosif, Patronul Bisericii Universale, ne-a îndurerat profund. Acest eveniment șocant se înscrie în seria unor manifestări similare de ură și intoleranță, pe care le-am constatat cu tristețe în ultima perioadă în multe alte țări din Europa, în Statele Unite ale Americii, America Latină și nu numai.

Biserica a făcut dintotdeauna parte din istoria poporului nostru, din tradiția sa spirituală și culturală, iar cine o disprețuiește atât de tare, încât să recurgă la astfel de manifestări, urmărește să agreseze, în primul rând, pe aceia care aderă la valorile pe care ea le propune, și în al doilea rând, întreaga comunitate locală.

Ținem, pe această cale, să ne exprimăm compasiunea și solidaritatea față de preotul paroh al acestei minunate biserici de lemn, față de membrii parohiei și față de întreaga Biserică Ortodoxă Română, care este profund rănită de acest act de vandalizare.

Sperăm ca autoritățile competente să pună capăt unor astfel de gesturi de ură și de dispreț, iar cei care au comis aceste fapte să răspundă în fața legii.

 

Pr. Tarciziu Șerban

Purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București

Hits: 1725

/ Comunicate de presă, Știri

Share the Post