Inițiativă CCEE: Fiecare națiune va celebra Sfânta Liturghie pentru victimele pandemiei într-o zi din Postul Mare

Logo_CCEE@2x

Inițiativă CCEE: Fiecare națiune va celebra Sfânta Liturghie pentru victimele pandemiei într-o zi din Postul Mare

  Biserica în rugăciune pentru victimele pandemiei

Fiecare națiune va celebra Sfânta Liturghie într-o zi din Postul Mare

Începând din Miercurea Cenușii și pe tot parcursul Postului Mare, Președinții Conferințelor Episcopale de pe continentul nostru ne invită să ne rugăm pentru victimele pandemiei, menționează un comunicat transmis de Consiliul Conferințelor Episcopale din Europa (CCEE).

În multe ocazii, episcopii din toată Europa și-au unit vocea cu cea a Papei Francisc pentru a reitera apropierea Bisericii față de toți cei care se luptă cu coronavirusul: victimele și familiile lor, bolnavii și personalul din domeniul sanitar, voluntarii și toți acei din prima linie în acest moment dificil.

Acum, de-a lungul perioadei Postului Mare, episcopii lansează o rețea de rugăciune, un lanț euharistic pentru cei peste 770.000 de oameni din Europa care au murit din cauza Covid-19.

„Împreună, am evaluat oportunitatea – sau, mai bine zis, necesitatea – de a ne aminti la Sfânta Liturghie, într-un mod special în acest timp liturgic al Postului Mare, victimele, numeroasele victime ale pandemiei”, declară Cardinalul Bagnasco în mesajul său de lansare a aceastei inițiative. „Fiecare Conferință Episcopală europeană s-a angajat în organizarea a cel puțin unei Liturghii: va fi precum crearea unui lanț de rugăciune, a unui lanț euharistic în memoria și la intenția a atât de mulți oameni. În această rugăciune, dorim să ne amintim și de familiile îndurerate și de toți cei care încă suferă din cauza virusului și ale căror vieți rămân în incertitudine”.

Inițiativa, care va implica toate Conferințele Episcopale europene, își propune să ofere un semn de comuniune și speranță pentru întregul continent: „Noi, episcopii Europei, suntem toți uniți alături de comunitățile noastre creștine și de preoții noștri. Suntem recunoscători tuturor celor care continuă să se dedice celor care au cea mai mare nevoie. Îi susținem cu cuvintele noastre și, mai presus de toate, cu rugăciunile noastre, astfel încât angajamentul și speranța lor– pe care cu toții trebuie să le avem, să le păstrăm și să le creștem –  să ne ajute să privim împreună spre un viitor mai bun”.

În Arhidieceza de București, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, Președintele Conferinței Episcopilor din România, va celebra o Sfântă Liturghie pentru victimele pandemiei, joi, 18 martie, ora 18.30, la Catedrala Sfântul Iosif.

În 2020, pe parcursul stării de urgență, la Catedrala Sf. Iosif s-au celebrat săptămânal Sfinte Liturghii pentru victimele COVID-19, iar de Ziua Mondială a Bolnavului (11 februarie), ÎPS Aurel Percă a prezidat o Sfântă Liturghie pentru toți bolnavii și în mod special pentru aceia care se luptă cu coronavirusul.

 

Hits: 145

/ Știri

Share the Post


Fatal error: Uncaught Error: [] operator not supported for strings in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php:117 Stack trace: #0 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(20): cloudfw_fontface_render() #1 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php(9): cloudfw_font_engine_render() #2 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/framework/core.init.php(229): cloudfw_font_engine() #3 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(308): cloudfw_admin_footer_init('') #4 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #5 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #6 /home/r58715arcb/public_html/website/wp-includes/general-template.php(3059): do_action('wp_footer') #7 /home/r58715arcb/pub in /home/r58715arcb/public_html/website/wp-content/themes/envision/cloudfw/core/engine.typo/core.typo.php on line 117